Hummus met koriander en limoen

  • voor 4 personen
  • Totale benodigde tijd10 minuten
Terug naar categorie Ga naar recept

Hummus is een Midden-Oosterse dip die wordt gemaakt van kikkererwten, knoflook en tahin (sesampasta). Op de reguliere hummus zijn inmiddels veel varianten. Dit is één van mijn favorieten, lekker fris door het gebruik van koriander en limoen. En uiteraard zitten er kikkererwten in, zonder kikkererwten geen hummus ;-). Tahin maakt de hummus helemaal af, inmiddels kun je dit bij de grotere supermarkten gewoon kopen. De hummus is lekker bij de borrel, bij de picknick of als bijgerecht bij het diner. Serveer met bijvoorbeeld pitabroodjes en een salade of (lams)worstjes. Eet jij ook weleens hummus? Wat is jouw favoriet?

Hummus met koriander en limoen

Hummus met koriander en limoen

Log in om recept aan collectie toe te voegen
Aanpassen porties:

voor 4 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • 150 gram kikkererwten (uit blik)
  • 10 gram verse koriander
  • 1/2 limoen
  • 1 teentje knoflook
  • 1 el tahin (sesampasta)
  • 3 el extra vergine olijfolie
  • 1/2 tl komijnzaad
  • snufje zout

Benodigdheden

  1. blender of staafmixer

Instructies

  1. Combineer alle ingrediënten en pureer ze tot een gladde puree.
  2. Verdeel de hummus op een bord en garneer eventueel met wat extra vergine olijfolie en een takje verse koriander.

4 reacties op “Hummus met koriander en limoen

  • Abdo

    Beste Judith,

    Hummus is erg lekker en heel erg gezond en ook zeer populier in Midden-Oosten, maar ik heb een kleine opmerking en die is in plaats van koriander doen wij peterselie.

    Tevens: ik ben een specialist op dit gebied.

    Met v. groeten.

    Abdo

    Beantwoorden
    • Judith Pagrach

      Hi Abdo, bedankt voor je reactie en leuk om te weten! Deze variant met koriander en limoen in mijn eigen variant, gewoon omdat ik die smaken erg lekker vind :).

      Beantwoorden
  • Anna

    Ik had geen verse koriander of peterselie in huis. Heb het met de gedroogde koriander gemaakt en ipv zout heb ik peper gebruikt.
    Heerlijk. Bedankt. Zeer eenvoudig te maken.

    Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *