Aardappelsalade met zalm
- Door Judith Pagrach
- Nederlands
- voor 2 personen
- Totale benodigde tijd30 minuten

Een heerlijk frisse aardappelsalade met warmgerookte zalm. Kun je geen warmgerookte zalm vinden? Je kunt ook reguliere gerookte zalm gebruiken of bijvoorbeeld wilde gerookte zalm!

Aardappelsalade met zalm
- Totale benodigde tijd30 minuten
Aanpassen porties:
voor 2 personen
Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief
Ingrediënten
- 6 medium kruimige aardappels
- 250 gram warmgerookte zalm*
- 1 grote augurk (of 2 mini-augurken)
- 3 el mayonaise
- 3 el Griekse yoghurt (bij voorkeur 0% vet)
- 1 tl Zaanse mosterd
- citroensap van 1/2 citroen
- 2 takjes verse dille
- 2 stengels bleekselderij
- 100 gram ijsbergsla
- *warmgerookte zalm kun je kopen bij o.a. AH. Je kunt ook reguliere gerookte zalm gebruiken.
Benodigdheden
Instructies
- Schil zo nodig de aardappels of borstel ze schoon. Snijd de in kwarten en kook ze 20 minuten in ruim kokend water.
- Maak intussen de saus voor de salade. Snijd de augurk fijn, evenals de dille. Meng de mayonaise, yoghurt, citroensap, mosterd, dille en stukjes augurk.
- Snijd de bovenkant en de onderkant van de bleekselderijstengels af en snijd de rest in dunne plakjes.
- Giet de aardappels als ze gaar zijn af en spoel ze af met koud water.
- Meng de saus door de aardappels, evenals de bleekselderij. Breek de zalmmoten in grove stukken en meng ook deze er doorheen.
- Serveer op een bedje van ijsbergsla en garneer eventueel met een extra takje dille.

Hallo,
Kun je de zalm ook wisselen met vlees of andere vis?
Hartelijk dank!
Trudy