Amerikaans “cornbread”

  • voor 4 personen
  • Kooktijd20 minuten
  • Totale benodigde tijd45 minuten
Terug naar categorie Ga naar recept

Je denkt nu misschien, waarom zet je niet gewoon in de titel "maïsbrood"? Nou, Amerikaans cornbread is echt heel anders dan wat wij in Nederland kennen als maïsbrood. Cornbread heeft een meer cakeachtige structuur. Je krijgt het ook regelmatig als bijgerecht in Amerikaanse restaurants. Vaak heeft het een lichte kaassmaak. Samen met het zoete van de mais is dat een heerlijke combinatie. Deze versie kun je goed als lunch of diner eten met bijvoorbeeld een salade erbij. Trouwens, om dit recept glutenvrij te maken, vervang je tarwebloem door kikkererwtenbloem! Bij Dille & Kamille kocht ik glutenvrij bakpoeder. Heel handig in een grotere verpakking in plaats van al die kleine zakjes.

Amerikaans “cornbread”

Amerikaans “cornbread”

  • Kooktijd20 minuten
  • Totale benodigde tijd45 minuten
Keukens

Notice: Undefined index: vegetarisch in /home/foodblog/public_html/wp-content/themes/foodv4/templates/recipe-details-diets.php on line 69

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/foodblog/public_html/wp-content/themes/foodv4/templates/recipe-details-diets.php on line 69
Aanpassen porties:

voor 4 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • 150 gram maïsmeel
  • 130 gram tarwebloem
  • 1 1/2 tl bakpoeder
  • 1 1/2 tl kristalsuiker
  • 3 eieren (medium)
  • 300 ml karnemelk
  • 50 gram roomboter (gesmolten)
  • 100 gram geraspte gruyère kaas
  • 12 gehalveerde cherrytomaten
  • 1 rode ui (in dunne ringen)

Benodigdheden

  1. bakblik met een diameter van 19 cm
  2. keukenmachine (optioneel)

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 180 C.
  2. Meng in een kom (of keukemachine) de bloem, meel, bakpoeder en suiker.
  3. Zet de keukenmachine aan en giet de karnemelk en de eieren erbij. Laat de keukenmachine draaien totdat je een mooi glad beslag hebt.
  4. Meng nu de kaas en de boter door het beslag heen.
  5. Stort het beslag in het bakblik en verdeel hier de tomaatjes en uien overheen.
  6. Bak in 20 tot 25 minuten lichtgoudbruin. Je cornbread is klaar als je er een satéprikker in kunt prikken en deze er weer schoon uitkomt. Laat anders nog een paar minuten bakken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *