Amerikaans “cornbread”

  • voor 2 personen
  • Kooktijd
  • Totale benodigde tijd
Amerikaans “cornbread”

Je denkt nu misschien, waarom zet je niet gewoon in de titel "maïsbrood"? Nou, Amerikaans cornbread is echt heel anders dan wat wij in Nederland kennen als maïsbrood. Cornbread heeft een meer cakeachtige structuur. Je krijgt het ook regelmatig als bijgerecht in Amerikaanse restaurants. Vaak heeft het een lichte kaassmaak. Samen met het zoete van de mais is dat een heerlijke combinatie. Deze versie kun je goed als lunch of diner eten met bijvoorbeeld een salade erbij. Trouwens, om dit recept glutenvrij te maken, vervang je tarwebloem door kikkererwtenbloem! Bij Dille & Kamille kocht ik glutenvrij bakpoeder. Heel handig in een grotere verpakking in plaats van al die kleine zakjes.

Ingrediënten

  • 150 gram
  • maïsmeel
  • 130 gram
  • tarwebloem
  • 1 1/2 tl
  • bakpoeder
  • 1 1/2 tl
  • kristalsuiker
  • 3 eieren
  • (medium)
  • 300 ml
  • karnemelk
  • 50 gram
  • roomboter
  • (gesmolten)
  • 100 gram
  • geraspte gruyère kaas
  • 12 gehalveerde
  • cherrytomaten
  • 1
  • rode ui
  • (in dunne ringen)

Benodigdheden

  1. bakblik met een diameter van 19 cm
  2. keukenmachine (optioneel)

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 180 C.
  2. Meng in een kom (of keukemachine) de bloem, meel, bakpoeder en suiker.
  3. Zet de keukenmachine aan en giet de karnemelk en de eieren erbij. Laat de keukenmachine draaien totdat je een mooi glad beslag hebt.
  4. Meng nu de kaas en de boter door het beslag heen.
  5. Stort het beslag in het bakblik en verdeel hier de tomaatjes en uien overheen.
  6. Bak in 20 tot 25 minuten lichtgoudbruin. Je cornbread is klaar als je er een satéprikker in kunt prikken en deze er weer schoon uitkomt. Laat anders nog een paar minuten bakken.
5 mensen willen het maken
1 mensen hebben dit recept gemaakt

Hi, ik ben Judith.Welkom op mijn blog! Ik neem je mee naar alle windstreken en laat je zien dat lekker en bewust eten helemaal niet moeilijk hoeft te zijn. Je vindt hier lekkere recepten en de leukste foodhotspots. Volg je me ook op Twitter, FacebookGoogle+ en Instagram

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *