Cashewpasta met raw cacao nibs

  • voor 8 personen
  • Totale benodigde tijd
Terug naar categorie Ga naar recept

Wist je dat je heel makkelijk zelf notenpasta's kan maken? Het enige dat je nodig hebt is een goede hakmolen of keukenmachine. Ik maakte een lekkere cashewpasta met raw cacao nibs er doorheen. Eigenlijk de volwassen, 2.0, gezonde versie van pindakaas met hagelslag ;-). Je kunt ook gezouten noten gebruiken, maar dan is het wel net iets minder gezond. Smeer deze cashewnotenpasta bijvoorbeeld op een (spelt)cracker of rijstewafel.

Cashewpasta met raw cacao nibs

Cashewpasta met raw cacao nibs

Ingrediënten

  • 75 gram
  • geroosterde ongezouten cashewnoten
  • 1 tl
  • arachide- of zonnebloemolie
  • handjevol
  • raw cacao nibs

Benodigdheden

keukenmachine, hakmolen of staafmixer

Instructies

  1. Maal met de keukenmachine, hakmolen of staafmixer de noten fijn. Het zal eerst gruis worden, maar, als je geduld hebt zie je dat het na verloop van tijd de olieën vrij komen en het een 'pasta' wordt.
  2. Voeg de olie toe zodat het iets vloeibaarder wordt en blend nog even kort.
  3. Roer nu met een lepel de cacao nibs er doorheen.
  4. Bewaar de cashewpasta in een luchtdicht bakje & enjoy!

5 responses to “Cashewpasta met raw cacao nibs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *