Gegrilde perzik

 • voor 4 personen
Terug naar categorie Ga naar recept

Met het prachtige, on-Nederlandse weer kon het natuurlijk niet uitblijven. Een nieuwe rubriek op myfoodblog onder de noemer barbecue recepten. Ik vind het persoonlijk heerlijk om te barbecueën en dan helemaal niet persé heel uitgebreid. Het buiten eten geeft me gewoon een soort vakantie gevoel. In combinatie met de nostalgische houtskoolsmaak, want tja, ik vind dat dat wel een beetje de charme is van het barbecueën. Deze zomer kun je in deze rubriek dus lekkere barbecue recepten vinden, zoals gegrilde perzik. De laatste tijd ben ik aan het experimenteren met het grillen van verschillen vruchten. Gegrilde ananas vind ik bijvoorbeeld echt een topper, net als gegrilde perzik dus bleek te zijn. Griekse yoghurt en een grove nougatine maken dit barbecue dessert helemaal af. Een goede combi van fris en zoet!

Gegrilde perzik

Gegrilde perzik

Aanpassen porties:

voor 4 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

 • 4 perziken (of nectarines)
 • 100 g Griekse yoghurt (meer of minder mag ook wat je lekker vindt)
 • 40 g hazelnoten
 • 50 g kristalsuiker
 • scheutje arachideolie

Benodigdheden

Instructies

 1. Maak de karamel door de suiker in een pan met een dikke bodem te doen en deze op een middelhoog vuur te zetten. Probeer er intussen niet in te roeren. De pan schudden kan wel. Op een gegeven moment begint de suiker te verkleuren, daarna gaat het snel. Zodra het een vloeibaar, bruin geheel is, haal je het van het vuur af. Je karamel is klaar.
 2. Leg de nootjes op een stuk bakpapier en giet hier de karamel overheen. Let op, de karamel is gloeiend heet! Laat de nootjes afkoelen.
 3. Wanneer het compleet is afgekoeld hak je de noten grof.
 4. Halveer de perziken en snijd de pit eruit.
 5. Smeer de helften in met een klein beetje arachideolie.
 6. Leg de perzikhelften op de barbecue en grill ze aan beide kanten totdat ze licht verkleuren.
 7. Serveer met een klodder Griekse yoghurt en de grove nougatine.
Heb jij ook lekkere barbecue recepten of heb je juist recepten die je in deze rubriek wil zien? Laat het weten in de comments!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *