Quick & easy: Waldorf salade

  • voor 2 personen
  • Totale benodigde tijd
Quick & easy: Waldorf salade

Misschien komt de naam Waldorf je vaag bekend voor. Dat kan goed kloppen. Deze salade werd namelijk 'uitgevonden' in het bekende Waldorf-Astoria hotel in New York City. Al in de 19e eeuw werd deze salade daar voor het eerst geserveerd, met recht een klassieker te noemen dus. Op zondagen en op verjaardagen was deze salade ook een klassieker vroeger bij mij ouders thuis, op broodjes. Nog altijd is dit een salade die ik graag eet, gewoon zo, of op een stukje stokbrood.  Volgende keer neem ik hem mee op picknick! Op de vrijmarkt, tijdens Koninginnedag, heb ik een prachtige picknickmand gescoord. Ik heb hem een prominente plek in de woonkamer gegeven, maar helaas staat 'ie er nog altijd. Maar niet voor lang meer! Vind jij picknicken ook zo leuk? En wat neem je dan altijd mee?

Ingrediënten

  • 300 g gerookte kipfilet in blokjes
  • 3 stengels bleekselderij
  • 2 Granny Smith's (of andere frisse appels)
  • 50 g walnoten
  • 2 el mayonaise op yoghurtbasis

Benodigdheden

Instructies

  1. Verwijder met een appelboor het klokhuis uit de appels en snijd de appels in blokjes. Deze blokjes zijn ongeveer even groot als de kipblokjes.
  2. Verwijder de 'draadjes' van de bleekselderij met een scherp mesje en snijd ook deze in blokjes.
  3. Strooi de noten over de salade en voeg als laatste de mayonaise toe. Roer goed door en voeg eventueel naar smaak meer toe.
5 mensen willen het maken
1 mensen hebben dit recept gemaakt

Hi, ik ben Judith. Welkom op mijn blog! Ik neem je mee naar alle windstreken en laat je zien dat lekker en bewust eten helemaal niet moeilijk hoeft te zijn. Je vindt hier lekkere recepten en de leukste foodhotspots. Volg je me ook op Twitter, FacebookGoogle+ en Instagram?  

2 responses to “Quick & easy: Waldorf salade

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *