Budget: kedgeree (minder dan € 2,40 p.p!)

  • voor 2 personen
Budget: kedgeree (minder dan € 2,40 p.p!)

Kegderee is een typisch Engels gerecht van Indiase afkomst en bestaat uit rijst, kerriekruiden, vis, eieren en traditioneel ook room. Ik heb echter het recept wat lichter en lighter gehouden en maakte hem zonder room. Als vis gebruikte ik makreel. Een smakelijke vis die ook nog eens goed is voor je gezondheid. Makreel is namelijk een zogenaamde 'vette' vis en die zou je eigenlijk twee keer per week moeten eten. Ook eieren zijn gezond om regelmatig te eten want ze bevatten veel vitamines, verhogen je HDL (goede cholesterol) en zorgen ervoor dat je sneller vol zit, waardoor je minder eet. Voor deze voedzame maaltijd voor 2 personen was ik € 4,70 kwijt, dat is slechts € 2,35 per persoon!

Ingrediënten

  • 200 g rijst (€ 0 30)
  • 250 g gerookte makreel (€ 3 48)
  • 150 g doperwtjes (€ 0 26)
  • 2 eieren (€ 0 26)
  • 1 ui (€ 0 25)
  • 1 el kerriepoeder (€ 0 12)
  • 1/4 tl nootmuskaat (€ 0 03)
  • kokend water (gratis)

Benodigdheden

Instructies

  1. Pel de ui en snijd deze in kleine blokjes.
  2. Giet een scheutje arachide- 0f zonnebloemolie in een pan en fruit de ui hierin. Voeg de helft van de kerriekruiden toe. Als de stukjes ui zacht en glazig beginnen te worden voeg je de rijst toe, gevolgd door kokend water. Zorg ervoor dat de rijst net onder water staat.
  3. Laat het water verdampen en voeg dan weer wat water toe. Net zo lang totdat de rijst gaar is en het geen water meer opneemt. (Dit duurt een minuut of 20). Voeg de laatste 3 minuten de doperwten toe.
  4. Kook intussen de eieren zacht. Het lekkerste zijn ze over de kegderee als de dooiers nog lopen.
  5. Roer de overige kruiden door de kedgeree heen en snijd de makreel in grove stukken. Meng door de rijst heen.
  6. Serveer de kedgeree met een ei er bovenop.
Voor de berekening van de prijzen ben ik uitgegaan van de prijzen van AH, zoals vermeld op de site. Als je ergens slechts een deel van gebruikt heb ik slechts dat deel wat je gebruikt berekend. Je kunt het ingrediënt immers nog gebruiken.
14 mensen willen het maken
1 mensen hebben dit recept gemaakt

Hi, ik ben Judith.Welkom op mijn blog! Ik neem je mee naar alle windstreken en laat je zien dat lekker en bewust eten helemaal niet moeilijk hoeft te zijn. Je vindt hier lekkere recepten en de leukste foodhotspots. Volg je me ook op Twitter, FacebookGoogle+ en Instagram

6 responses to “Budget: kedgeree (minder dan € 2,40 p.p!)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *