De 7 geheimen voor de perfecte hamburger

De 7 geheimen voor de perfecte hamburger

Oftewel: waarom je al je hele leven hamburgers verkeerd eet. Ja, echt! Tijdens een kookworkshop gaf tv-kok Robert Verweij enkele tips hoe je de perfecte hamburger maakt, zoals altijd je sla en tomaat aanmaken en dat je je broodje beter ondersteboven kunt eten. Dit laatste zorgt ervoor dat je niet zo’n zompig broodje krijgt, omdat het vocht beter wordt opgevangen door de bovenste helft. Die is namelijk vaak wat dikker. Wij gingen op zoek daar de best-kept hamburger geheimen en zette de beste hamburger tips op een rijtje zodat jij voortaan de perfecte hamburger zelf maakt én hem opeet als een pro!

  • De tomaat leg je beter niet bovenop, maar juist onderop. Als je eerst een laagje mayo smeert, dan tomaat en sla, en dan pas de burger heb je de beste kans dat alles op zijn plek blijft.
  • Een hamburger zou je logischerwijs gewoon zo eten, maar beter is om je burger om te keren. De bovenkant kan namelijk vaak meer vocht aan.
  • Het geheime ingrediënt voor lekker  vlees voor je hamburger: een scheutje worcestersaus. Daarnaast is het lekker om peper, zout, nootmuskaat, ui, knoflook, chilipeper en eventueel een eitje te gebruiken.
  • Maak je sla en tomaat aan met een klein beetje olijfolie, peper en zout. Volgens Robert Verweij “het verschil tussen een gourmet burger en die van een snackbarketen.”
  • Er bestaan gewoon hamburgerpersen om je hamburger perfect te vormen. Maak hem daarbij ook vooral niet te dik zodat ‘ie zometeen goed te eten is.
  • Het perfecte hamburgerbroodje is een brioche die lichtzoet is, zacht en licht geroosterd.
  • Bedenk lekkere toppings, maar wees wel een beetje bescheiden. Je wilt immers wel het broodje op een normale manier in je mond kunnen stoppen.

Hi, ik ben Judith. Welkom op mijn blog! Ik neem je mee naar alle windstreken en laat je zien dat lekker en bewust eten helemaal niet moeilijk hoeft te zijn. Je vindt hier lekkere recepten en de leukste foodhotspots. Volg je me ook op Twitter, FacebookGoogle+ en Instagram?  

2 responses to “De 7 geheimen voor de perfecte hamburger

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *