BBQ stoompakketjes met garnalen en broccoli

  • voor 3 personen
  • Voorbereidingstijd
  • Kooktijd
  • Totale benodigde tijd
BBQ stoompakketjes met garnalen en broccoli

We hebben er even op moeten wachten, maar het is weer zover. De BBQ kan aan! En dat betekent ook tijd voor nieuwe BBQ recepten. Deze pakketjes met garnalen en groenten zijn gegarandeerd een succes. Je hebt maar een paar ingrediënten nodig en dan doet de barbecue de rest.

Pakketjes van de BBQ of de oven

Als je geen barbecue hebt of je hebt geen zin om hem aan te steken, kun je deze pakketjes ook prima in de oven bereiden. Doordat ze in aluminium ingepakt zijn, stoomt het geheel gaar en blijven dus alle vitamines ook optimaal behouden. In plaats van garnalen kun je ook heel goed zalm gebruiken of voor een volledig vega versie gemarineerde tofu. Als je, net als ik, garnalen gebruikt kun je het beste de ongepelde reuze garnalen uit de vriezer kopen. Deze zijn niet goedkoop, maar wel supersmakelijk voor een gerecht als deze. De kruiden kunnen extra goed intrekken doordat ze nog rauw zijn. Je moet alleen even voor je gaat aanvallen, de garnalen pellen.

Kruiden

Zelf gebruikte ik als kruiden de picadillo van Jonnie Boer (no spon!). Dit is een Mexicaanse kruidenmix met een zoet-pittige smaak. Je kunt ook heel goed gerookt paprikapoeder en tijm gebruiken. Of als je een andere favoriete kruidenmix hebt, gebruik je gewoon die! Ik zou wel bij voorkeur gedroogde kruiden gebruiken, omdat die het meest intens zijn van smaak.

Ingrediënten

  • 200 gram
  • reuzegarnalen
  • (ongepeld - uit de diepvries)
  • 1 kleine
  • broccoli
  • 200 gram
  • cherry tomaten
  • 1
  • rode paprika
  • 1
  • groene paprika
  • 1 el
  • olijfolie
  • 1 el
  • picadillo kruiden
  • (of andere kruiden - zie intro)

Benodigdheden

  • aluminiumfolie (als je het in de oven gaart kun je eventueel bakpapier gebruiken als duurzamere optie)

Instructies

  1. Snijd de broccoli in kleine roosjes. Verwijder de zaadlijsten uit de paprika en snijd in dunne reepjes.
  2. Neem 2 ruime stukken aluminiumfolie. Verdeel in het midden de groenten. Leg de garnalen erop en verdeel de kruiden en olie hieroverheen. Meng eventueel met een lepel om alles goed te verdelen. Vouw de pakketjes losjes dicht, zodat ze wel helemaal dicht zitten, maar er nog wel ruimte is.
  3. Gaar de pakketjes 20 minuten in een op 180 C voorverwarmde oven of op het rooster van de BBQ.
  4. Haal voorzichtig de pakketjes open (let op: door de stoom kan de inhoud erg heet zijn!). Pel de garnalen voordat je gaat eten.
4 mensen willen het maken
0 mensen hebben dit recept gemaakt

Hi, ik ben Judith. Welkom in mijn wereld van smaak! Op My Foodblog vind je de lekkerste recepten en plekken van over de hele wereld. Deze zitten altijd boordevol smaak en kleur! Volg je me ook op  Instagram, Facebook en TikTok?  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *