Overnight oats met blauwe bessen en een makkelijk vaasje knutselen

 • voor 1 persoon
 • Totale benodigde tijd10 minuten
Terug naar categorie Ga naar recept

Een gouden Moederdag tip. Thank me later ;-). Niet alleen een heerlijk en gezond, kleurrijk ontbijt. Het wordt ook nog eens geserveerd met leuke zelfgemaakte vaasjes. Als dat niet leuk is! De vaasjes kun je zelf maken, maar zijn ook superleuk om met kinderen te maken. Het leuke is, dat we een gebruikt Alpro flesje gebruiken. Deze flesjes hebben een etiket wat je eraf kunt 'ritsen'. Dat jasje kan gewoon bij het PMD (de fles zelf uiteraard ook, maar niet vandaag, want nu gaan we er een vaasje mee maken).

Vaasje met sisaltouw

Het enige wat je, naast het flesje nodig hebt, is sisaltouw of jutetouw. Ik denk dat vrijwel iedereen in de schuur of op zolder wel een bolletje heeft liggen hiervan, dus je kunt meteen gaan knutselen. Je kunt het eventueel vastzetten met secondelijm, maar ik heb een techniek waarbij dat niet nodig is. Klinkt ideaal toch? Ik zou zeggen: maken voor Moederdag of gewoon voor jezelf, want het is een hartstikke leuke decoratie. Steek er wat seizoensbloemen in en het is helemaal een plaatje!

Overnight oats met blauwe bessen en een makkelijk vaasje knutselen

Overnight oats met blauwe bessen en een makkelijk vaasje knutselen

 • Totale benodigde tijd10 minuten
Keukens
Gangen

Notice: Undefined index: vegetarisch in /home/foodblog/public_html/wp-content/themes/foodv4/templates/recipe-details-diets.php on line 69

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/foodblog/public_html/wp-content/themes/foodv4/templates/recipe-details-diets.php on line 69
Aanpassen porties:

voor 1 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

 • voor de oats:
 • 4 el havermoutvlokken
 • 200 ml Alpro Creamy Almond
 • 1 el rozijnen
 • 250 gram blauwe bessen (vers of uit de diepvries)
 • 200 ml Alpro Absolutely Coconut
 • Voor het vaasje:
 • leeg flesje Alpro Creamy Almond of Coconut
 • sisaltouw of jute touw

Benodigdheden

 • schaar

Instructies

 1. Zet de overnight oats de avond van te voren in de koelkast. Meng de havermout met de Creamy Almond en rozijnen. Maak intussen de vaasjes.
 2. Maak het flesje goed schoon en droog.
 3. ‘Rits’ het plastic jasje van de fles als je dat nog niet hebt gedaan. Er is al een stippellijn op het flesje gemaakt, dus dit gaat heel eenvoudig. Je kunt de plastic etiket bij het PMD afval gooien.
 4. Begin met een mastworp. Haal daarvoor het touw een keer om het flesje en steek het touw er onderdoor. (Kijk hier hoe dat precies moet). Als je hier geen zin in hebt, kun je het begin stukje ook vastlijmen met secondelijm.
 5. Rol het touw strak om het flesje. Je kunt voor één touwdetail kiezen of voor meerdere losse. Maak aan het einde weer een mastworp of lijm vast.
 6. Knip of snijd het plastic ringetje aan de bovenkant van de fles los en zet er wat leuke bloemen zoals gerbera’s in.
 7. Maak de overnight oats af. Verwarm de bessen in een pannetje of in de magnetron. Schep de oats in een weckpotje en verdeel de bessen hierop. Houd het 'sap' apart. Meng het bessensap met de Absolutely en top hiermee je ontbijt.
Advertorial - i.s.m Eatertainment & Alpro

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *