Verrassende softshell tacos met verrassende vulling (vegetarische tacos)

  • voor 2 personen
  • Kooktijd
  • Totale benodigde tijd
Verrassende softshell tacos met verrassende vulling (vegetarische tacos)

Ik ben dol op de Tex Mex keuken! Toen Santa Maria mij vroeg een verrassend Tex Mex recept te delen, was ik dan ook meteen enthousiast! Ik gebruik hun producten namelijk heel graag. Omdat ik geen vlees (meer) eet, was de keuze OF een vega recept OF eentje met vis. Beiden leken me heerlijk, maar ik ging voor een softshell taco met een vulling van onder andere BBQ Pulled Oats. Samen met de friszoete ananassalsa en de ingelegde ui een echte topcombinatie! De Pulled Oats heb ik op smaak gebracht met gerookt paprikapoeder, komijn en een beetje chipotle. Dit geeft een pittige en extra rokerige smaak. Kun je dit niet vinden? Geen probleem, dan laat je de chipotle  gewoon achterwege. Als extra topping gebruikte ik feta kaas, enigszins vergelijkbaar met de Mexicaanse queso fresco. Wil je een vegan variant van dit recept proberen? Dan laat je de feta kaas achterwege of gebruik je een plantaardige variant!

Softshell taco’s met tropische, vegetarische vulling

Om er meteen een echt Tex Mex feestje van te maken, pakte ik extra uit. Naast deze heerlijke softshell tacos stond er dus nog meer op tafel: nacho’s met de Dip Mix American Ranch. Deze ranch dip is typisch Tex Mex, dat wil zeggen: een beetje Amerikaans en een beetje Mexicaans. Hiervoor meng je het zakje kruiden met zure room. Sindskort zijn er ook plantaardige varianten op zure room, dus ook die kun je gemakkelijk vervangen, mocht je 100% plantaardig willen eten.

Santa Maria Verrasbox winnen?

Ook zin om de verrassende Tex Mex keuken te ontdekken? Ik mag 5 van jullie verrassen met een Santa Maria Verrasbox zodat jij weer iemand anders kunt verrassen! Ga snel naar mijn Instagrampagina en volg om te kijken hoe je mee kunt doen!

Ingrediënten

  • 1 pak
  • Santa Maria Tortilla’s
  • (Whole Wheat)
  • 1 pot
  • Santa Maria Chunky Wrap Salsa
  • 175 gram
  • Pulled Oats
  • (of een andere vleesvervanger)
  • 2
  • laurierblaadjes
  • 1 tl
  • gerookt paprikapoeder
  • 1 tl
  • komijnpoeder
  • 2 el
  • tomatenpuree
  • 1 tl
  • bruine suiker
  • optioneel: 1/4 tl chipotle
  • 150 ml
  • water
  • scheutje
  • olijfolie
  • voor de toppings:
  • 1
  • maiskolf
  • 150 gram
  • ananas
  • 1 rode peper
  • 2
  • bosuien
  • 3 takjes
  • koriander
  • 1
  • rode ui
  • 2 el
  • azijn
  • sap van 1
  • limoen
  • optioneel: fetakaas
  • voor erbij: Dip Mix American Ranch en Nacho Chips van Santa Maria

Benodigdheden

  • koekenpan

Instructies

  1. Zet de pan op middelhoog vuur en giet olie in de pan. Voeg gerookt paprikapoeder, komijn, tomatenpuree en suiker (en als je chipotle gebruikt, voeg je dat ook toe) toe gevolgd door de Pulled Oats.
  2. Bak enkele minuten en giet er dan water bij. Doe de laurierblaadjes erbij en draai het vuur zacht. Ga intussen verder met de rest van de vulling.
  3. Snijd de rode ui in dunne ringen en doe de rode ui samen met de azijn in een kommetje.
  4. Snijd de ananas in kleine blokjes. Snijd de paprika en bosui in kleine ringetjes. Meng de ananas, bosui en rode peper. Breng op smaak met limoensap en de fijngesneden koriander.
  5. Rooster de maiskolf in een hete oven of in een koekenpan tot hij licht begint te verkleuren.
  6. Bedek de tortilla met 2 el van de Chunky Wrap Salsa. Verdeel daarna de BBQ-style Pulled Oats, stukjes van de maiskolf, de ananassalsa en de ingelegde rode ui. Maak eventueel af met feta kaas.
  7. Serveer met Nacho Chips en de Dip Mix American Ranch. (optioneel).
Advertorial – i.s.m. Santa Maria
0 mensen willen het maken
0 mensen hebben dit recept gemaakt

Hi, ik ben Judith. Welkom in mijn wereld van smaak! Op My Foodblog vind je de lekkerste recepten en plekken van over de hele wereld. Deze zitten altijd boordevol smaak en kleur! Volg je me ook op  Instagram, Facebook en TikTok?  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *