Ijskoffie met een vleugje chocolade

  • voor 1 personen
  • Voorbereidingstijd
  • Totale benodigde tijd
Back to category Jump to recipe

Huisgemaakte ijskoffie. Hoe lekker klinkt dat? Heel lekker, toch! Misschien koop je weleens ijskoffie to go, maar wist je dat het super makkelijk is om zelf de lekkerste ijskoffie te maken? Je hebt maar een paar ingrediënten nodig!

Plantaardige zelfgemaakte ijskoffie

Deze iced coffee is ook nog eens helemaal plantaardig! Ik gebruik daarvoor de Alpro Creamy Almond, gemaakt van gekarameliseerde amandelen. En voor het mooie schuimlaagje gebruik ik de Alpro Barista Oat. Deze laatste is speciaal bedoeld om op te schuimen en kan zelfs koud worden opgeschuimd. Het makkelijkste gaat dit met een melkopschuimer, maar je kunt dit ook met bijvoorbeeld een garde doen.

Ijskoffie met chocolade

Om het een beetje extra smaak te geven, voegde ik chocolade toe. Wie mij kent, weet dat ik dol ben op goede, pure chocolade. In de supermarkt vond ik een vegan variant. Helemaal perfect voor deze ijskoffie! Een deel smolt ik voor op de bodem. Het andere deel raspen we er op het einde overheen. Smullen geblazen!

Minder suiker

Extra voordeel van deze homemade variant is dat deze veel minder suikers bevat dan wat je normaal zou kopen bij een koffieketen. En toch heerlijk vol van smaak. Dubbel genieten!

Ingrediënten

  • 1 kopje
  • vers gezette espresso
  • (30 ml)
  • 200 ml
  • Alpro Creamy Almond
  • 2 blokjes
  • (circa 15 gram per blokje) pure chocolade
  • (85% cacao + vegan)
  • Ijsblokjes
  • 120 ml
  • Alpro Barista Oat
  • (of Alpro Barista Soya)

Benodigdheden

  • Melkopschuimer
  • Koffieapparaat
  • 1 groot glas

Instructies

  1. Zet de koffie in een kopje.
  2. Verwarm 1 blokje chocolade au-bain marie of in de magnetron. Om de chocolade au-bain marie te verwarmen doe je de chocolade in een kom en zet je deze op een pan. In de pan doe je een klein laagje kokend water. Zorgt dat het water de kom niet raakt en wacht tot de chocolade smelt.
  3. Schuim de Alpro Barista op met de melkopschuimer.
  4. Giet de chocolade op de bodem van het glas. Vul het glas voor 2/3 met ijsblokjes.
  5. Giet hier de koffie overheen.
  6. Vul met Creamy Almond tot ongeveer ¾ van het glas en top met het melkschuim. Maak af met chocolade schaafsel (schaaf met een grove rasp) en drink meteen.
Advertorial - i.sm. Eatertainment & Alpro

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *