Spaghetti cupcakes met courgette
- Door Judith Pagrach
- Overig
- voor 12 stuks personen
- Voorbereidingstijd10 minuten
- Kooktijd25 minuten
- Totale benodigde tijd35 minuten
Cupcakes van spaghetti? Ja echt! Deze leuke tussendoortjes worden gemaakt van gekookte spaghetti, kruidenpasta, een romige vulling en een courgette 'bloem'. Door de spaghetti eerst te koken en daarna in een vormpje te leggen, krijg je een 'spaghetti cupcake'. Ziet er leuk uit, is makkelijk te maken én smaakt natuurlijk lekker. Superleuk om met kinderen te maken, maar je kunt het natuurlijk ook gewoon zelf maken ;-).
Speltspaghetti cupcakes
Voor dit recept gebruikte ik speltspaghetti en een kruidenpasta speciaal voor macaroni en spaghetti. Het fijne is dat deze pasta bestaat uit enkel natuurlijk ingrediënten zoals groenten, kruiden en specerijen. Deze kruidenpasta roeren we door de spaghetti heen voor we de spaghetti in de bakjes doen. Zo heeft de cupcake lekker veel smaak. En mocht je nog wat spagehtti overhouden? Dan kun je dat natuurlijk gewoon lekker opeten tijdens het koken!
Spaghetti cupcakes met courgette
Log in voor meer functionaliteiten
Toevoegen aan receptenverzameling Ik wil dit maken Ik heb dit gemaakt- Voorbereidingstijd10 minuten
- Kooktijd25 minuten
- Totale benodigde tijd35 minuten
voor 12 stuks personen
Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief
Ingrediënten
- 150 gram Honig speltspaghetti
- 1 zakje Honig kruidenpasta macaroni en spaghetti
- 4 el zuivelspread (geitenkaasspread of ricotta kan ook)
- 4 eieren
- 1 tl gedroogde basilicum
- zest van 1/2 (biologische) citroen
- 1 courgette
Benodigdheden
- muffintray + (siliconen ) muffin bakvormpjes
- kookpan
Instructies
- Verwarm de oven voor op 160 C.
- Kook de spaghetti 10 minuten.
- Maak intussen de vulling. Klop de zuivelspread los en voeg de eieren toe. Kluts met de garde tot een glad geheel. Voeg de citroenzest en basilicum toe.
- Schaaf de courgette met een kaasschaaf, mandoline of spiraalsnijder in dunne linten.
- Giet de spaghetti af en spoel af met koud water. Voeg de kuidenpasta toe en roer goed door zodat de spaghetti goed bedekt is.
- Leg met een vork de spaghetti in de muffinvormpjes. Let daarbij op dat er in het midden een ‘kuiltje’ blijft en de meeste spaghetti aan de randen zit.
- Verdeel de eivulling over de spaghetti.
- Rol de courgette linten op en steek deze in de muffin zodat er een roosje ontstaat.
- Bak de spaghetticupcakes in circa 15 minuten gaar.
- Laat ze in de vorm afkoelen en haal ze pas uit de vorm als ze helemaal afgekoeld zijn zodat ze niet breken!
Voedingswaarde
Per portie | ||
---|---|---|
Calorieën 80 | Calorieën uit vetten 22 | |
% aanbevolen dagelijkse hoeveelheid* | ||
Vetten 2g, Waarvan | 4% | |
Verzadigde vetzuren 1g | 5% | |
Transvetzuren 0g | ||
Enkelvoudig onverzadigde vetzuren 1g | ||
Meervoudig overzadigde vetzuren 0g |
Gratis nutritionele informatie
Maak een gratis account aan om te genieten van een advertentie-vrije website, receptenverzamelingen te maken en nutritionele informatie bij elk recept te zien. Helemaal gratis!
Registreer om toegang te krijgen