Cajungarnalen in schaaltjes van sla

  • voor 2 personen
  • Voorbereidingstijd2 minuten
  • Kooktijd3 minuten
  • Totale benodigde tijd5 minuten
Terug naar categorie Ga naar recept

Dol op garnalen? Ik ook! In een hoofdgerecht, tussendoortje of als voorgerecht. Zo maakte ik deze heerlijke cajungarnalen in een schuitje van romainesla. Fijn om vooraf samen van te genieten en klaar in slechts 5 minuten!

Cajungarnalen

Het klinkt als een onwijs chique voorgerecht, die cajungarnalen. Geloof me: het is heel makkelijk om te maken en heeft weinig ingrediënten nodig. Een fijn hapje als je indruk wil maken op je gasten, of gewoon zin hebt in iets lekkers.

Cajun is een rustiek kruidenmengsel dat afkomstig is uit Louisiana, de thuisbasis van de heerlijke Cajun-keuken. Iedereen geeft er zijn eigen draai aan, maar over het algemeen is het een pittig mengsel met veel paprika, cayennepeper, knoflookpoeder, peper en oregano. Diverse andere kruiden kunnen naar smaak worden toegevoegd. Je zou voor deze cajungarnalen dus je eigen kruidenmengsel kunnen maken. Voor gemak kun je de kruiden ook als mengsel in de winkel halen, zoals de kruiden van Verstegen.

Dip van chimichurrikruiden

Als dip maak ik een sausje van yoghurt, verse koriander en chimichurrikruiden. Dat maakt tot een frisse dip. Chimichurri wordt gebruikt in de Argentijnse en andere Latijns-Amerikaanse keukens als topping of marinade, vooral voor gegrild vlees. Ook aan deze cajungarnalen voegt het een lekkere smaak toe.

Makkelijk voorgerecht

Schijnt de zon, komen er gasten over de vloer of heb je simpelweg trek in een lekker voorgerecht? Dan zit je met dit makkelijke en snelle hapje altijd goed.

Cajungarnalen in schaaltjes van sla

Cajungarnalen in schaaltjes van sla

  • Voorbereidingstijd2 minuten
  • Kooktijd3 minuten
  • Totale benodigde tijd5 minuten
Aanpassen porties:

voor 2 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • 225 gram gepelde diepvriesgarnalen (ontdooid)⁠
  • 2 teentjes knoflook (fijngesneden)⁠
  • 1 tl Verstegen cajunkruiden⁠
  • snufje zout⁠
  • scheutje olie⁠
  • 1 krop baby romaine sla⁠
  • dip:⁠
  • 100 gram yoghurt (ik gebruikte Griekse yoghurt)⁠
  • 1 tl Verstegen chimichurrikruiden⁠
  • 1/2 tl verse koriander (fijngesneden)⁠

Benodigdheden

  • koekenpan

Instructies

  1. Zet een koekenpan op middelhoog vuur en giet olie in de pan. Voeg de garnalen, cajunkruiden, zout en knoflook toe en bak gaar.⁠
  2. Meng de yoghurt met de chimichurri kruiden en koriander.⁠
  3. Haal de blaadjes sla los en leg hier de garnalen op. Dip in de yoghurtsaus. ⁠

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.