Snickers mousse (dessert van chocolade, pinda en karamel)

  • voor 2 personen
  • Voorbereidingstijd15 minuten
  • Totale benodigde tijd1 uur en 15 minuten
Terug naar categorie Ga naar recept

Als het op een makkelijk toetje aankomt, gaat er niets boven een no bake-dessert. Heb je zin in iets zoets, dan is niks moeilijker dan wachten tot je baksel is gebakken én afgekoeld. Dat is waar deze lekkere snickers mousse in beeld komt. Het zit vol met chocolade, pinda en zelfgemaakte karamel. Een echte verwennerij!

Mousse van chocolade, pinda en karamel

Ik ben dol op snickers. De chocolade, pinda en karamel zijn een traktatie voor je smaakpapillen. Daarom verwerk ik die heerlijke ingrediënten in een mousse. Makkelijk, feestelijk maar vooral: heel lekker. De karamel in dit recept maak ik zelf, op basis van mijn dulche de leche recept. Het is wat dikker en stroopachtiger dan een traditionele karamel, en daarom heel passend in een luchtige mousse.

Snickers mousse opdienen

Voor het serveren van de mousse gebruik je bijvoorbeeld mooie limonadeglazen, martiniglazen, champagneflutes, kleine schaaltjes of espressokopjes. Of, als je een feestje geeft en je gasten een klein hapje wilt serveren, kun je de mousse serveren in porseleinen lepels. De snickers mousse moet ten minste een uur in de koelkast opstijven voordat je hem serveert, dus houd daar rekening mee bij het plannen van je dessert.

Wil je twee verschillende soorten mousse serveren? Probeer dan ook eens deze vegan chocolademousse.

Snickers mousse (dessert van chocolade, pinda en karamel)

Snickers mousse (dessert van chocolade, pinda en karamel)

  • Voorbereidingstijd15 minuten
  • Totale benodigde tijd1 uur en 15 minuten
Aanpassen porties:

voor 2 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • 100 gram pure chocolade
  • 200 ml slagroom
  • 3 el mascarpone
  • 200 gram gecondenseerde melk
  • handje pinda's (gezouten of ongezouten naar keuze)

Benodigdheden

  • handmixer

Instructies

  1. Maak de karamel op deze manier (dulce de leche).
  2. Meng 2 el van de slagroom met de chocolade en verwarm de chocolade in de mangetron of au-bain marie.
  3. Klop de rest van de slagroom met de mixer stijf. Spatel hier de mascarpone doorheen en de afgekoelde chocolade.
  4. Doe het chocolade mengsel in een spuitzak.
  5. Verdeel de karamel over de bodem van de 2 glazen. Spuit vervolgens de chocolademousse er overheen en zet het geheel minimaal een uur in de koelkast. Garneer voor serveren met de pinda's.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.