Tahini tofu met quinoa en puntpaprika

  • voor 2 personen
Terug naar categorie Ga naar recept

Tahini (ook wel 'tahin', 'tahina' of 'techina' genoemd) is een sesampasta. Het wordt gemaakt van sesampasta en is qua smaak een beetje vergelijkbaar met pindakaas, maar dan wat lichter en bitterder. Je gebruikt het bijvoorbeeld om zelf hummus te maken, maar er zijn nog veel meer toepassingen! Bijvoorbeeld voor een lekkere dressing, in brownies of bijvoorbeeld in deze saus met tofu.

Door de tahini te combineren met sojasaus en maple syrup is de saus perfect in balans. Lichtzoet, hartig en toch romig. Wij gebruikten paprika voor in het gerecht en serveerden er geroosterde bloemkool bij. Uiteraard kun je de groenten naar smaak aanpassen! Dit lekkere gerecht is ideaal als je een gezonde vegetarische of veganistische maaltijd zoekt.

Tahini tofu met quinoa en puntpaprika

Tahini tofu met quinoa en puntpaprika


Notice: Undefined index: vegetarisch in /home/foodblog/public_html/wp-content/themes/foodv4/templates/recipe-details-diets.php on line 69

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/foodblog/public_html/wp-content/themes/foodv4/templates/recipe-details-diets.php on line 69
Aanpassen porties:

voor 2 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • 1 blok tofu
  • 1 sjalot
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 puntpaprika’s
  • Arachideolie of olijfolie
  • Voor de marinade:
  • 2 eetlepels Japanse sojasaus of ketjap asin (tamari indien glutenvrij)
  • ¼ - ½ theelepels 5-spice poeder
  • ¼ theelepel chillivlokken
  • 2 eetlepels maïzena
  • Voor de saus:
  • 4 eetlepels Japanse sojasaus of ketjap asin
  • 2 eetlepels ahornsiroop
  • 150 gram tahin
  • 150 ml water
  • 1 eetlepel maïzena

Benodigdheden

  • koekenpan of hapjespan

Instructies

  1. Knijp de tofu goed uit en dep het droog met keukenpapier. Snij het in blokjes. Doe het in een kom met de marinade ingrediënten, meng voorzichtig maar grondig en laat het intrekken terwijl je verder gaat.
  2. Snipper de sjalot en pers de knoflook tenen uit. Halveer de puntpaprika’s over de lengte en ontdoe ze van zaad en zaadlijsten. Snijd ze in repen van ongeveer 1 cm.
  3. Verhit een paar eetlepels arachideolie in een koekenpan (liefst met antiaanbak bodem) en bruin de tofu blokjes aan alle kanten. Haal ze uit de pan en leg ze opzij.
  4. Doe wat arachideolie in een wijde pan (eventueel dezelfde nu schone koekenpan) en fruit de sjalot en knoflook licht. Doe de paprika erbij en laat het even meebakken. Schep alles uit de pan en doe het bij de tofu.
  5. Meng de ingrediënten voor de saus. Je kunt eventueel zout en chillivlokken naar smaak toevoegen. Doe dit gladde mengsel in de pan en verhit het langzaam terwijl je blijft roeren. Je kunt eventueel wat warm water erbij doen als het te dik wordt. Als de saus lekker gebonden is, doe de paprika en tofu erbij en schep voorzichtig om. Laat alles weer goed warm worden. Dien op met quinoa of jasmijnrijst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *