Koude komkommersoep

  • voor 2 personen
  • Voorbereidingstijd5 minuten
  • Totale benodigde tijd1 uur
Terug naar categorie Ga naar recept

Zin in een lekker zomers soepje? Probeer deze variatie op een gazpacho: de komkommersoep. Gazpacho is een koude soep gemaakt van tomaat. Tomaten gebruiken we in de komkommersoep niet, maar koud is ie wel. Lekker verkoelend als bijvoorbeeld een voor- of bijgerecht. Of serveer hem als hoofdgerecht met een rustiek brood.

Makkelijke komkommersoep

De soep is heel makkelijk zelf te maken. In een paar minuten is het gepiept. Even in de koelkast, dan wordt de soep nog lekkerder en kun je hem koud serveren. Het is dus ook een prima gerecht om van tevoren te bereiden. En, doordat we plantaardige yoghurt gebruiken is de komkommersoep volledig plantaardig.

Koude komkommersoep

Koude komkommersoep

Aanpassen porties:

voor 2 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • 1 biologische komkommer
  • 100 gram plantaardige yoghurt
  • 1 teentje knoflook
  • 3 takjes verse dille
  • 2 takjes verse basilicum
  • sap van 1 citroen
  • 30 ml extra vergine olijfolie (+ evt extra om te garneren)
  • zwarte peper
  • snuf zout

Benodigdheden

  • blender

Instructies

  1. Pel het teentje knoflook en snijd de uiteinden van de komkommer weg.
  2. Was de dille en basilicum en haal de stokjes er vanaf.
  3. Doe alles in de blender en pureer tot een gladde soep. Vind je hem nog te dik? Voeg dan wat water toe.
  4. Zet de soep minimaal een uur in de koelkast en garneer voor serveren met komkommerschijfjes en extra vergine olijfolie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.