Cookie dough mug cake (gezondere variant!)

  • voor 4 personen
  • Voorbereidingstijd5 minuten
  • Kooktijd2 minuten
  • Totale benodigde tijd7 minuten
Terug naar categorie Ga naar recept

In samenwerking met I-KOOK - Al eerder liet ik zien dat je met stoom heerlijke vegetarische dim sum kunt maken en dat je door middel van koken heel snel een lekkere pudding maakt. Vandaag laat ik je een recept zien wat je in de magnetron maakt. Ja, echt. 2 minuten in de magnetron en het is klaar.
Misschien heb je wel eens gehoord van 'mug cakes'. Deze cakejes heten zo omdat je ze in een kopje of mok maakt en ze dan bereidt in de magnetron. Er zijn heel veel verschillende variaties mogelijk en je kunt het zo gezond of ongezond maken als je zelf wilt. Ik ging voor een wat gezondere variant die ik maakte met o.a. havermout en ongezoete appelmoes. De mug cake smaakt naar cookie dough en kun je eten als ontbijt, dessert of even tussendoor, aangezien je echt zo klaar bent.

Is jouw magnetron of misschien zelfs jouw keuken toe aan een opknapbeurt? Bij I-KOOK adviseert jouw coach je graag welke magnetron het beste in jouw keuken past. Zelf heb ik bijvoorbeeld een variant van deze deze combi-magnetron en daar ben ik erg tevreden over! In de maand augustus en september ontvang je een Bol.com cadeaukaart als je online een afspraak inplant.

Cookie dough mug cake (gezondere variant!)

Cookie dough mug cake (gezondere variant!)

  • Voorbereidingstijd5 minuten
  • Kooktijd2 minuten
  • Totale benodigde tijd7 minuten
Keukens

Notice: Undefined index: vegetarisch in /home/foodblog/public_html/wp-content/themes/foodv4/templates/recipe-details-diets.php on line 69

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/foodblog/public_html/wp-content/themes/foodv4/templates/recipe-details-diets.php on line 69
Aanpassen porties:

voor 4 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • 120 gram appelmoes
  • 80 gram havermout
  • 4 el maple syrup (of honing)
  • 2 el pindakaas (met stukjes of naturel)
  • 1 el bakpoeder
  • 1 el cacaopoeder
  • 25 gram pure chocolade (druppels of een reep in kleine stukjes gehakt)

Benodigdheden

  • magnetron
  • 4 mokjes
  • hakmolen om de havermout mee te vermalen

Instructies

  1. Hak de havermout fijn tot een meel.
  2. Meng in een kom alle ingrediënten, behalve de chocolade, in een kom.
  3. Verdeel over de 4 bekers. Bovenop leg je de chocolade.
  4. Zet de bekers één voor één in de magnetron en verhit ze op 600 W gedurende 2 minuten.
  5. Als ze uit de magnetron komen zijn ze heel erg heet, laat ze dus even een paar minuten afkoelen en eet de mug cake warm.
Advertorial - i.s.m. I-KOOK Keukens

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *