Japanse gehaktballetjes

  • voor 2 personen
  • Voorbereidingstijd5 minuten
  • Kooktijd10 minuten
  • Totale benodigde tijd15 minuten
Terug naar categorie Ga naar recept

Shichimi Togarashi, probeer dat maar eens in 1 keer goed uit te spreken. Vandaag zijn ze dé smaakmaker in het gerecht. Shichimi Togarashi is een Japans kruidenmengsel bestaande uit 7 kruiden. De kruiden die je in dit mengsel vindt zijn: szechuanpeper, rode chilipeper, sesamzaad (witte én zwarte), gember, geroosterde sinaasappelschil, nori en hennepzaad. Ik had deze kruidenmix al een tijdje staan en wilde er nu eindelijk eens iets mee maken. Het werden deze supersmakelijke Japanse gehaktballen. Daarbij serveerde ik een sobanoodle salade, om in het thema te blijven.

Ik kocht deze kruiden een tijdje terug in de supermarkt van de Johnnie Boer lijn. Dit is overigens geen gesponsord artikel, maar er zijn een aantal kruiden in die lijn die ik erg lekker vind. De za'atar doet het hier bijvoorbeeld erg goed en dit Japanse 7-kruidenpoeder vonden we ook erg lekker. De garam masala van deze lijn daarentegen is veel te scherp, naar onze smaak. In ieder geval, als je het kruidenmengsel in de supermarkt wil kopen, kan dat dus en anders zijn er bij de toko alternatieven.

Deze Japanse gehaktballetjes eet je als diner met bijvoorbeeld noodles en groente, maar ze doen het ook prima als aperitiefje of borrelhapje!

Japanse gehaktballetjes

Japanse gehaktballetjes

  • Voorbereidingstijd5 minuten
  • Kooktijd10 minuten
  • Totale benodigde tijd15 minuten
Aanpassen porties:

voor 2 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • 300 gram kipgehakt
  • 1 cm verse gember
  • 1 el sojasaus
  • 1 tl mirin
  • 1 tl Shichimi Togarashi kruiden
  • 1 bosui
  • om erbij te serveren: (soba) noodles met groente

Benodigdheden

  • grillpan of koekenpan

Instructies

  1. Snijd de gember fijn.
  2. Snijd het witte gedeelte van de bosui fijn. Het groene gedeelte snijd je in ringen en houd je apart. Dit kun je zo gebruiken om het gerecht te garneren.
  3. Meng het gehakt met de gember, wit van de bosui, mirin, sojasaus en Shichimi Togarashi kruiden.
  4. Maak circa 8 gehaktballetjes en bak deze in de grill of koekenpan goudbruin en gaar.
  5. Serveer met noodles en groente of als aperitiefje met een zoetzure saus!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *