Klassieke cheesecake met een laagje zwarte kers

  • voor 16 personen
  • Voorbereidingstijd20 minuten
  • Kooktijd1 uur en 15 minuten
  • Totale benodigde tijd1 uur en 45 minuten
Terug naar categorie Ga naar recept

Gesponsord – Fluweelzachte gebakken, échte cheesecake neemt me terug naar de zomers die ik als kind in Amerika doorbracht. Nog altijd denk ik met een gevoel van weemoed terug hieraan als ik die perfecte cheesecake eet. En zo’n klassieke cheesecake, die romig en toch fris van smaak is, leek me perfect samen gaan met HERO Original jam zwarte kersen. Het bleek inderdaad een schot in de roos!

Klassieke cheesecake met een laagje zwarte kers

Klassieke cheesecake met een laagje zwarte kers

  • Voorbereidingstijd20 minuten
  • Kooktijd1 uur en 15 minuten
  • Totale benodigde tijd1 uur en 45 minuten
Aanpassen porties:

voor 16 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • 200 gram digestive koekjes
  • 70 gram gesmolten roomboter (+ een beetje extra om de springvorm in te vetten)
  • 800 gram roomkaas
  • 150 gram kristalsuiker
  • 150 ml slagroom
  • 3 eieren
  • 1 el maïzena
  • 1.5 vanillepeul
  • geraspte schil van 1 citroen
  • 1 pot Hero Original jam zwarte kersen

Benodigdheden

  • Grote mengkom
  • Garde
  • Springvorm (met een diameter van +/- 19 cm)
  • Bakpapier
  • Oven
  • Satéprikker
ingrediënten klassieke cheesecake

Instructies

imnvetten springvorm
  1. Vet de springvorm in en bekleed deze met bakpapier.
  2. Verwarm de oven voor op 160 C.
  3. Verkruimel de koekjes. Dit kun je met de hand doen, in de keukenmachine of door de koekjes in een plastic zakje te doen en er met een deegroller (voorzichtig) op te slaan.
  4. Meng de koekkruimels met de boter en verdeel over de bodem van de springvorm. Met de onderkant van een glas druk je de kruimels goed aan.
  5. Zet de springvorm in de vriezer, of wanneer je deze niet hebt, de koelkast.
  6. Maak intussen de vulling door de roomkaas los te kloppen en te mengen met de slagroom en suiker.
  7. Meng vervolgens de eieren en maïzena door het mengsel heen.
  8. Snijd de vanillepeulen in de lengte doormidden en schraap de binnenkant eruit. Meng de binnenkant van de vanillepeul (het ‘merg’) door het roomkaasmengsel heen, gevolgd door de citroenrasp.
  9. Haal de spgringvorm uit de vriezer en giet de cheesecakevulling over de bodem.
  10. Haal met een lepel de jam uit de pot en verdeel dit in 6 – 8 ‘clusters’ over de cheesecake heen. Met een satéprikker trek je de jam door de rest van het beslag heen. Blijf het liefste ongeveer 1 centimeter van de rand af.
  11. Bak de cheesecake in 1 uur en 15 minuten gaar. Gebruik je een grotere (lagere) springvorm? Check dan na 50 minuten al even met een satéprikker of je cheesecake gaar is. Dit doe je door er een satéprikker in te steken. Als deze er schoon uit komt is de taart gaar.
  12. Laat de taart afkoelen op het aanrecht. Zet hem daarna in de koelkast.
TIP! Varieer eens met de bodem en de jam. Ga voor je favoriete koek op de bodem en experimenteer met de andere smaken HERO Original jam. Advertorial - i.s.m. HERO Fruit studio New York style gebakken cheesecake

Een reactie op “Klassieke cheesecake met een laagje zwarte kers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *