Zomerse pittige gele gazpacho
- Door Judith Pagrach
- Spaans
- voor 2 personen
- Voorbereidingstijd20 minuten
- Totale benodigde tijd20 minuten
Gazpacho ken je vast wel. Het is een Spaanse soep die koud wordt gegeten. Van oudsher wordt deze gemaakt met tomaten, vandaar de dieprode kleur. Maar, heb jij weleens gele gazpacho gezien? Ik tot ik deze editie van Foodies magazine kocht in ieder geval niet! Het is een lichtzoete, pittige gazpacho. Een perfect zomers voorgerecht! Tip: doe de gazpacho in mason jars en neem ze mee met een picknick.
Zomerse pittige gele gazpacho
Log in voor meer functionaliteiten
Toevoegen aan receptenverzameling Ik wil dit maken Ik heb dit gemaakt- Voorbereidingstijd20 minuten
- Totale benodigde tijd20 minuten
voor 2 personen
Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief
Ingrediënten
- 2 gele paprika's
- 1 rode ui
- 1 teentje knoflook
- 5 sneetjes witbrood
- 4 el mirin (zoete Japans witte wijnazijn)
- 1 tl komijnpoeder
- enkele druppels tabasco
- 1/3 komkommer
- snufje zout
- enkele druppels extra vergine olijfolie
- 2 blaadjes basilicum
Benodigdheden
Instructies
- Ontdoe de paprika's van hun zaadlijsten en doe ze samen met de geschilde ui en knoflook in de keukenmachine. Snijd de korstjes van het brood en doe ook deze erbij. Pureer totdat je een gladde massa hebt.
- Breng op smaak met een snufje zout en enkele druppels tabasco.
- Schenk de gazpacho in glazen.
- Snijd intussen de komkommer in kleine blokjes en leeg deze op de gazpacho. Maak af met basilicum en enkele druppels olijfolie.
Voedingswaarde
Per portie | ||
---|---|---|
Calorieën 361 | Calorieën uit vetten 72 | |
% aanbevolen dagelijkse hoeveelheid* | ||
Vetten 8g, Waarvan | 12% | |
Verzadigde vetzuren 1g | 7% | |
Transvetzuren 0g | ||
Enkelvoudig onverzadigde vetzuren 4g | ||
Meervoudig overzadigde vetzuren 2g |
Gratis nutritionele informatie
Maak een gratis account aan om te genieten van een advertentie-vrije website, receptenverzamelingen te maken en nutritionele informatie bij elk recept te zien. Helemaal gratis!
Registreer om toegang te krijgen
Lijkt me heerlijk ik ga het recept snel maken, bedankt.
Bedankt voor je leuke reactie, Nella. Ben benieuwd als je het hebt gemaakt :-)
Ziet er weer heeerlijk uit! Toevallig vandaag (gewone) Gazpacho gemaakt. Heb je enig idee of er groot verschil in smaak is, als je geen brood gebruikt? of heeft het een andere functie?
Ga deze maken volg keer! Gr Naomi
Hi Naomi, dankjewel voor je reactie! Het brood is voornamelijk voor de structuur. Het geeft het net een extra ´bite´. Als glutenvrij alternatief zou je bijvoorbeeld een halve (hard)gekookte zoete aardappel er doorheen kunnen blenden. Of, laat het achterwege voor een iets lichtere soep, met wel veel smaak! Veel succes :-)