Zomerse pittige gele gazpacho

  • voor 2 personen
  • Voorbereidingstijd20 minuten
  • Totale benodigde tijd20 minuten
Terug naar categorie Ga naar recept

Gazpacho ken je vast wel. Het is een Spaanse soep die koud wordt gegeten. Van oudsher wordt deze gemaakt met tomaten, vandaar de dieprode kleur. Maar, heb jij weleens gele gazpacho gezien? Ik tot ik deze editie van Foodies magazine kocht in ieder geval niet! Het is een lichtzoete, pittige gazpacho. Een perfect zomers voorgerecht! Tip: doe de gazpacho in mason jars en neem ze mee met een picknick.

Zomerse pittige gele gazpacho

Zomerse pittige gele gazpacho

  • Voorbereidingstijd20 minuten
  • Totale benodigde tijd20 minuten
Keukens

Notice: Undefined index: vegetarisch in /home/foodblog/public_html/wp-content/themes/foodv4/templates/recipe-details-diets.php on line 69

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/foodblog/public_html/wp-content/themes/foodv4/templates/recipe-details-diets.php on line 69
Aanpassen porties:

voor 2 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • 2 gele paprika's
  • 1 rode ui
  • 1 teentje knoflook
  • 5 sneetjes witbrood
  • 4 el mirin (zoete Japans witte wijnazijn)
  • 1 tl komijnpoeder
  • enkele druppels tabasco
  • 1/3 komkommer
  • snufje zout
  • enkele druppels extra vergine olijfolie
  • 2 blaadjes basilicum

Benodigdheden

Instructies

  1. Ontdoe de paprika's van hun zaadlijsten en doe ze samen met de geschilde ui en knoflook in de keukenmachine. Snijd de korstjes van het brood en doe ook deze erbij. Pureer totdat je een gladde massa hebt.
  2. Breng op smaak met een snufje zout en enkele druppels tabasco.
  3. Schenk de gazpacho in glazen.
  4. Snijd intussen de komkommer in kleine blokjes en leeg deze op de gazpacho. Maak af met basilicum en enkele druppels olijfolie.
Naar: Gele gazpacho met wodka en basilicum, Foodies augustus 2014

4 reacties op “Zomerse pittige gele gazpacho

  • Naomi de Jong

    Ziet er weer heeerlijk uit! Toevallig vandaag (gewone) Gazpacho gemaakt. Heb je enig idee of er groot verschil in smaak is, als je geen brood gebruikt? of heeft het een andere functie?
    Ga deze maken volg keer! Gr Naomi

    Beantwoorden
    • Judith Pagrach

      Hi Naomi, dankjewel voor je reactie! Het brood is voornamelijk voor de structuur. Het geeft het net een extra ´bite´. Als glutenvrij alternatief zou je bijvoorbeeld een halve (hard)gekookte zoete aardappel er doorheen kunnen blenden. Of, laat het achterwege voor een iets lichtere soep, met wel veel smaak! Veel succes :-)

      Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *