Blauwe kaas risotto met walnoten en doperwten

  • voor 4 personen
  • Voorbereidingstijd
  • Kooktijd
  • Totale benodigde tijd
Blauwe kaas risotto met walnoten en doperwten

Gesponsord - Wist jij dat Nederlanders tot de top 10 kaaseters van de wereld horen? Vooral Goudse kaas is hier populair, maar de 'speciaalkazen' (of buitenlandse kazen) zijn steeds meer in opkomst. Fijn, want persoonlijk ben ik, naast van Hollandse kaas, ook fan van de specialkazen. Met een lekkere blauwe kaas maak je mij dan ook erg blij. Bij de borrel op een toastje, óf door het eten. Ook tijdens de lunch eet ik geregeld een speltboterham met appelstroop en blauwe kaas, yum! Het Deense merk Castello speelt in op de trend dat we steeds meer speciaalkazen ook gebruiken om te koken en komt daarom met 2 nieuwe producten: Castello Crumbled Danish Blue en Castello Burger Blue. De eerste is een verkruimelde blauwe kaas die je bijvoorbeeld gebruikt om je salade af te maken of die je door je gerecht heen roert voor een finishing touch. De Burger Blue is een plak blauwe kaas voor op bijvoorbeeld een hamburger of wrap. Zo heb je nooit meer gedoe met zelf plakken snijden of zelf je kaas verkruimelen. Lekker makkelijk dus! Samen met een aantal collega-bloggers nam ik de proef op de som. Ik ging aan de slag met de crumbled variant, waarbij je heel gemakkelijk de kaas uit het bakje kunt scheppen. Een van mijn favoriete gerechten is de risotto, dus met de kaas maakte ik een risotto met walnoten, doperwten en deze lekker blauwe kaas. Het resultaat is een heerlijke, smeuïge, licht pittige risotto met een knapperige bite!

Ingrediënten

  • 2
  • sjalotjes
  • (gesnipperd)
  • 2 teentjes
  • knoflook
  • (fijngesneden of geperst)
  • 350 gram
  • arboriorijst
  • 1.25 liter
  • kokend water
  • 100 ml
  • droge witte wijn
  • 1
  • bouillonblokje
  • 150 gram
  • doperwten
  • (uit de diepvries)
  • 75 gram
  • walnoten
  • 150 gram
  • Castello Danish Blue kaas
  • scheutje
  • olijfolie
  • zwarte peper naar smaak
  • ter garnering: handje rucola

Benodigdheden

  • diepe koekenpan
  • kookpan

Instructies

blauwe kaas risottoFoto door Melanie Weij
  1. Zet de pan op middelhoog vuur en giet olie in de koekenpan.
  2. Fruit de knoflook en het sjalotje en voeg de rijst toe. Blus af met de witte wijn.
  3. Meng het kokende water en het bouillonblokje en giet circa 200 ml bouillon in de pan.
  4. Blijf het omscheppen zodat het niet aanbrandt. Wacht totdat het vocht helemaal is verdampt en voeg dan opnieuw vocht toe.
  5. Blijf dit herhalen totdat de rijst gaar is. Bijt een korrel door om te zien of deze gaar is. Het garingsproces duurt normaal circa 20-30 minuten.
  6. Intussen kook de de doperwten in circa 4 minuten gaar in de kookpan. Giet de erwten af en zet ze apart.
  7. Zet het vuur van de risotto uit en roer de doperwten, walnoten en de blauwe kaas er doorheen. Breng op smaak met zwarte peper. Serveer direct en garneer eventueel met een handje rucola.
Advertorial - i.s.m. Castello
24 mensen willen het maken
18 mensen hebben dit recept gemaakt

Hi, ik ben Judith.Welkom op mijn blog! Ik neem je mee naar alle windstreken en laat je zien dat lekker en bewust eten helemaal niet moeilijk hoeft te zijn. Je vindt hier lekkere recepten en de leukste foodhotspots. Volg je me ook op Twitter, FacebookGoogle+ en Instagram

4 responses to “Blauwe kaas risotto met walnoten en doperwten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *