Zomerse springrolls met mango
- voor 4 personen
- Voorbereidingstijd10 minuten
- Totale benodigde tijd10 minuten
Een tijdje geleden maakte ik springrolls met onder meer kip en garnalen. Deze springrolls (of loempia's) worden gemaakt van rijstvellen en worden rauw gegeten. Lekker, makkelijk én gezond! Vandaag ga ik voor een lekker zomerse variant met mango, bosui en romaine sla én een lekkere pindasaus om de springrolls in te dippen. Deze variant is ook geschikt voor de vegans onder ons! Wat ik ideaal vind bij springrolls is dat je de vulling gewoon op tafel kunt zetten en iedereen naar keuze zijn of haar rijstvel kan vullen! Voor een extra lekkere bite kun je aan deze zomerse loempia's gebakken uitjes toevoegen, maar ook zonder zijn ze hartstikke lekker.
Zomerse springrolls met mango
Log in voor meer functionaliteiten
Toevoegen aan receptenverzameling Ik wil dit maken Ik heb dit gemaakt- Voorbereidingstijd10 minuten
- Totale benodigde tijd10 minuten
voor 4 personen
Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief
Ingrediënten
- 10 rijstvellen
- 1 mango (in dunne plakjes gesneden)
- 1 avocado (in dunne plakjes gesneden)
- 1 bosui (in dunne reepjes gesneden)
- 1 krop baby romaine sla (in dunne reepjes gesneden)
- 1 limoen
- 10 takjes munt
- voor de saus:
- 3 el pindakaas
- 2 el sesamolie
- 1 tl kokosbloesemsuiker
- sap van 1/2 limoen
- 1/2 rode peper (fijngesneden)
- optioneel: 2 el gebakken uitjes
Benodigdheden
Instructies
- Maak de dipsaus door de pindakaas, sap van een halve limoen, sesamolie, suiker en peper te mengen.
- Maak een rijstvel nat onder de kraan. Doe dit snel en houd het vooral niet te lang onder de kraan, dan wordt 'ie minder lekker.
- Leg op eenderde van het vel je vulling: munt, sla, mango, bosui, limoensap en eventueel gebakken uitjes.
- Rol de springroll één slag op en sla vervolgens de zijkanten naar binnen. Rol vervolgens door.
- Herhaal met de overige rijstvellen totdat je 10 stuks hebt.
- Serveer de springrolls met de dipsaus.
Voedingswaarde
Per portie | ||
---|---|---|
Calorieën 521 | Calorieën uit vetten 186 | |
% aanbevolen dagelijkse hoeveelheid* | ||
Vetten 21g, Waarvan | 33% | |
Verzadigde vetzuren 4g | 18% | |
Transvetzuren 0g | ||
Enkelvoudig onverzadigde vetzuren 11g | ||
Meervoudig overzadigde vetzuren 6g |
Gratis nutritionele informatie
Maak een gratis account aan om te genieten van een advertentie-vrije website, receptenverzamelingen te maken en nutritionele informatie bij elk recept te zien. Helemaal gratis!
Registreer om toegang te krijgen
Ziet er heerlijk uit! Ik wil dit al zolang een keertje proberen! Ik ga je recept zeker even opslaan!
Eigenlijk nog nooit wat gemaakt met rijstvellen. Lijkt me best lekker om eens te doen.