Vietnamese rijstvel loempia’s met kip en garnalen

  • Voor 12 stuks (2-4 personen) personen
Vietnamese rijstvel loempia’s met kip en garnalen

Afgelopen zondag gingen we naar het prachtige Andaz hotel aan de Prinsengracht in Amsterdam voor een event van Mr. Experience: de Proefparade. Tijdens dit event presenteerden allerlei (food)merken zich en uiteraard kon je heel veel proeven. We gingen dan ook met een overvolle goodiebag naar huis, met daarin onder andere rijstvellen. Tijdens het event hadden we uiteraard al een sample geproefd van deze Bamboo Tree vellen en dat smaakte naar meer. Een hele tijd geleden maakte ik ook al 'spring rolls', zoals deze loempia's ook wel heten, maar dit is weer een iets andere variant die minstens zo lekker is. De truc voor stevige vellen rijstpapier die niet breken is: week ze niet! Maak ze snel nat en laat ze vooral niet weken. Het is juist lekker als de rijstvellen nog wat bite hebben. Natuurlijk kun je ze vullen met wat je lekker vindt: vegetarisch, met alleen kip, alleen garnalen of bijvoorbeeld rundvlees. Andere groentetips zijn bijvoorbeeld taugé, reepjes paprika of bosui.

Ingrediënten

  • 12
  • rijstvellen
  • 12 slablaadjes
  • (bijvoorbeeld Romaine sla)
  • 50 gram
  • wortel
  • (in dunne reepjes)
  • 1/2
  • komkommer
  • (in dunne reepjes)
  • 1
  • kipfilet
  • 50 gram
  • gekookte garnalen
  • (kant-en-klaar)
  • 100 gram
  • rijstnoodles
  • 1 el
  • sesamolie
  • 3 takjes
  • munt
  • 3 takjes
  • koriander
  • zwarte peper
  • zout
  • scheutje
  • olie
  • om in te dippen: chilisaus

Benodigdheden

  1. kom kokend water om de rijstnoodles in te wellen
  2. kommetje koud water om de rijstvellen nat te maken
  3. koekenpan

Instructies

  1. Zet de pan op het vuur en giet hier olie in. Kruid de kipfilet in met peper en zout en bak deze op hoog vuur aan beide kanten bruin.
  2. Draai vervolgens het vuur laag en laat de kip van binnen goed garen.
  3. Wel intussen de noodles in een kom kokend water. Na 3 minuten spoel je ze goed af met koud water zodat ze niet gaan plakken. Giet er wat sesamolie overheen en meng goed door.
  4. Als de kip gaar is, trek je deze met twee vorken uit elkaar zodat je allemaal 'sliertjes' krijgt.
  5. Maak een rijstvel nat (doe dat echt heel kort, anders wordt het veel te slap) en leg er een blaadjes sla op.
  6. Vervolgens verdeel je wortel, komkommer, stukjes kip, rijstnoodles en garnalen. Scheur wat munt- en koriander blaadjes af en verdeel deze ook over de loempia.
  7. Schuif alles naar de onderste helft. Rol één slag zodat de loempia dicht is. Klap nu de zijkanten naar binnen en rol daarna door.
  8. Herhaal totdat je 12 rijstvel loempia's hebt.
spring rolls
38 people want to make it
22 people have made it

Hi, ik ben Judith.Welkom op mijn blog! Ik neem je mee naar alle windstreken en laat je zien dat lekker en bewust eten helemaal niet moeilijk hoeft te zijn. Je vindt hier lekkere recepten en de leukste foodhotspots. Volg je me ook op Twitter, FacebookGoogle+ en Instagram

8 responses to “Vietnamese rijstvel loempia’s met kip en garnalen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *