Asian cuisine: Vietnamese rijstvel loempia’s

  • voor 20 personen
Terug naar categorie Ga naar recept

Na onze succesvolle kookmiddag een paar weken geleden, gingen Janice en ik weer aan de slag in de keuken. Dit keer kozen we voor een Aziatisch thema met bapao's en loempia's. Oja, en een chocoladetaart, maar die was niet erg Aziatisch ;-). Het recept voor de bapao's zal ik deze week ook met jullie delen, maar nu eerst de Vietnamese rijstvel loempia's. In het Vietnamees bekend als 'Nem cuốn', 'Bánh tráng cuốn', of 'Gỏi cuốn'. Deze loempia's zijn een stuk gezonder dan de loempia's die je waarschijnlijk gewend bent. Don't get me wrong, die loempia's vind ik ook heerlijk, maar ik had weleens deze rijstvel loempia's gegeten en wilde ze thuis namaken. Bovendien, als je net als ik geen friteuse thuis hebt, zijn deze een stuk gemakkelijker te maken!

Asian cuisine: Vietnamese rijstvel loempia’s

Asian cuisine: Vietnamese rijstvel loempia’s

Aanpassen porties:

voor 20 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • 20 rijstpapiervellen
  • 1 tl vissaus
  • 1 tl sojasaus
  • 1 el koriander fijngesneden
  • 1 paprika gesneden in dunne reepjes
  • 1 Chinese kool
  • 1 wortel in dunne reepjes
  • 60 g taugé
  • 10 g sesamzaadjes
  • 200 g roze garnalen (deze zijn al gekookt) fijngesneden

Benodigdheden

Instructies

  1. Haal de Chinese kool uit elkaar en was deze goed. Voor de loempia's gebruik je alleen de blaadjes, de zachte stukken. De stronken kun je bewaren om bijvoorbeeld een keer mee te wokken. Snijd de blaadjes fijn en meng in een kom met de paprika, wortel, taugé, garnalen, koriander, viassaus, sojasaus en sesamzaadjes.
  2. Leg de rijstevellen 1 minuut in lauwwarm water zodat ze zacht en transparant worden. Als je ze er te lang in laat liggen, gaan ze aan elkaar plakken.
  3. Doe een beetje vulling op het rijstevel en rol op. Dit kun je het beste doen door de vulling op 2/3 te leggen, heel strak te rollen tot net over de helft, de onderkant naar binnen te klappen en dan door te rollen.
  4. Serveer met sojasaus of zoete chilisaus.
Tip: maak 2 verschillende vullingen en laat iedereen aan tafel zijn eigen loempia's vullen. Ook leuk om met kinderen te doen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *