Chocoladetaart van de Sint, voor de échte chocoladeliefhebber

  • voor 12 personen
Terug naar categorie Ga naar recept

Ik wilde graag nog één Sinterklaasrecept met jullie delen. Deze is te lekker om voor mezelf te houden! De taart kun je makkelijk ook nog donderdagavond maken, want het is weinig werk. Een makkelijk recept met een groots resultaat. De taart is namelijk superchocoladerig en zacht. Met een speculaasbodem en pepernoten bovenop is 'ie helemaal 'Sinterklaas-proof'.

Chocoladetaart van de Sint, voor de échte chocoladeliefhebber

Keukens

Notice: Undefined index: vegetarisch in /home/foodblog/public_html/wp-content/themes/foodv4/templates/recipe-details-diets.php on line 69

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/foodblog/public_html/wp-content/themes/foodv4/templates/recipe-details-diets.php on line 69
Aanpassen porties:

voor 12 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • Vulling:
  • 6 eieren
  • 100 g boter
  • 100 g kristalsuiker
  • 50 g cacao
  • 200 g goede pure chocolade in stukjes
  • Bodem:
  • 150 g speculaas
  • 75 g boter
  • Garnerning:
  • 50 g chocolade
  • 10 pepernoten
  • cacao

Benodigdheden

bakblik 24 cm diameter, ingevet zeef optioneel: handmixer optioneel: keukenmachine

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 180 C.
  2. Verkruimel de speculaasjes in een keukenmachine of met de hand. Smelt de boter en meng dit door de kruimels heen. Verdeel het mengsel over de bodem van het bakblik en druk goed aan. Zet dit in de koelkast terwijl je de vulling maakt.
  3. Klop met een garde of handmixer de eieren en suiker gedurende 4 minuten tot een dik, schuimend geheel.
  4. Verwarm in de magnetron de chocolade en de boter. Doe dit telkens maximaal 1 minuut waarna je het er even uithaalt en met een metalen lepen doorroert. Het zou na 2-3 minuten compleet gesmolten moeten zijn.
  5. Doe het chocolademengsel en de cacao bij de eieren en meng goed door.
  6. Pak het bakblik met de speculaasbodem uit de koelkast en vul deze met de chocoladevulling. Bak gedurende ongeveer 17-20 minuten. De binnenkant zal niet helemaal hard worden, maar blijft juist een beetje zacht als een 'lava cake'.
  7. Smelt 50 g chocolade in de magnetron, dit is je 'lijm'. Doop de achterkant van de pepernoten hierin en plak ze vast op de taart. Bestrooi met cacao dat je in een zeef doet. Door er zachtjes tegenaan te tikken komt de cacao gedoseerd op je taart.

2 reacties op “Chocoladetaart van de Sint, voor de échte chocoladeliefhebber

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *