Superfood Sunday: Granaatappel salade

  • voor 2 personen
  • Totale benodigde tijd
Superfood Sunday: Granaatappel salade

Granaatappels zijn lekker én hebben veel gezondheidsvoordelen. Zo zouden ze het verouderingsproces vertragen, verlagen ze het LDL ('slechte cholesterol') en verlagen ze het risico op Alzheimers. Daarnaast verlagen granaatappels de bloeddruk. Bovendien is granaatappel goed voor het hart. Het bevordert de bloedtoevoer naar het hart en gaat de plakvorming in de aderen tegen. Een granaatappel bestaat uit veel kleine rode pitjes en wordt onder meer in  de Midden-Oosterse keuken veel gebruikt. Ik besloot er een frisse salade van te maken. Lekker als bijgerecht en supersimpel!

Ingrediënten

  • 1 granaatappel
  • 1 mango
  • 1 el fijngesneden koriander
  • 1 el vijgenbalsamico (of een andere zoete balsamicoazijn)

Benodigdheden

Instructies

  1. Snijd de granaatappel in tweeën en probeer de schil zo veel mogelijk binnenste buiten te drukken. Op deze manier komen de meeste 'pitjes' al los.
  2. Snijd de mango in kleine blokjes en meng met de koriander en granaatappelpitjes. Doe er naar smaak vijgenbalsamicoazijn in.
Tip: op zoek naar een makkelijk dessert met granaatappel? Deze kwam ik tegen en ziet er heerlijk uit!
4 mensen willen het maken
0 mensen hebben dit recept gemaakt

Hi, ik ben Judith. Welkom op mijn blog! Ik neem je mee naar alle windstreken en laat je zien dat lekker en bewust eten helemaal niet moeilijk hoeft te zijn. Je vindt hier lekkere recepten en de leukste foodhotspots. Volg je me ook op Twitter, FacebookGoogle+ en Instagram?  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *