Foodblogswap: Koekjes met amandel en chocolade

  • voor 12 personen

Net als vorige maand, deed ik ook in november weer mee met de Foodblogswap. Dit keer kreeg ik Tastyhealthycooking van Marlous toebedeeld. Ik wilde graag iets zoets maken en koos in eerste instantie voor de mango clafoutis. Dat ging niet helemaal goed, dus werden het bij poging twee koekjes met amandel en chocolade. De koekjes zijn heerlijk chocoladerig terwijl je ook goed de amandelen proeft. Door het thuisfront werden de koekjes dan ook meteen goedgekeurd en zullen ze vaker gemaakt worden! Het recept heb ik iets aangepast, het originele recept vind je hier. Van mijn blog werden de Caribische pasteitjes gemaakt door 'Bijna net zo lekker als thuis'

Ingrediënten

  • 1/2 citroen
  • 3 eiwitten
  • 100 g poedersuiker
  • 200 g gemalen amandelen
  • 50 g cacao

Benodigdheden

Mixer  

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 200 C.
  2. Maak je kom en garde of mixer vetvrij met afwasmiddel en spoel goed af. Smeer de kom en garde/mixer vervolgens in met citroen. Zo worden je eiwitten goed stijf. Klop nu de eiwitten stijf met de hand (garde) of met een mixer in een hoge stand.
  3. Spatel de suiker, amandelen en cacao door de eiwitten heen.
  4. Maak je handen nat en rol er ongeveer 10 gelijke balletjes van. Leg deze op een bakplaat met bakpapier en bak gedurende 12- 15 minuten op 200 C. Check of de koekjes gaar zijn door er met een satéprikker in te prikken. Komt deze er schoon uit, dan zijn de koekjes gaar.
Tip: in bijvoorbeeld Turkse winkels en natuurvoedingswinkels verkopen ze vaak amandelmeel, wat gemalen amandel is.
9 mensen willen het maken
0 mensen hebben dit recept gemaakt

Hi, ik ben Judith. Welkom in mijn wereld van smaak! Op My Foodblog vind je de lekkerste recepten en plekken van over de hele wereld. Deze zitten altijd boordevol smaak en kleur! Volg je me ook op  Instagram, Facebook en TikTok?  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *