Gezondere chocolade pindakaaskoeken met havermout
- Door Judith Pagrach
- Amerikaans
- voor 16 personen
- Voorbereidingstijd10 minuten
- Totale benodigde tijd2 uur
Deze koeken zijn harstikke lekker, want zeg nou zelf: kun jij de combi pindakaas en chocolade weerstaan? Handen omhoog als je ook weleens hagelslag op je pindakaas strooit! Deze koeken hoe je niet te bakken, maar laat je gewoon opstijven in de koelkast. Ze zitten boordevol eiwitten én geven je een enorme energieboost en daarmee een perfecte post-workout snack of gewoon een lekker vieruurtje! Mocht je het interessant vinden heb ik hieronder de voedingswaardes voor je berekend. Zoals je ziet zit er in 1 koek niet heel weinig calorieën, maar je hebt er echt maar eentje nodig en daarna heb je uuuuren lang energie!
Voedingswaarde per koek
- 280 ckal (14% ADH*)
- 8 gram eiwitten (16% ADH*)
- 15 gram vet (21% ADH*)
- 15 gram suiker (17% ADH*)
- 5 gram vezels
De ADH is de Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid die de gemiddelde vrouw nodig heeft. Ben je een man, sport je veel of doe je bijvoorbeeld lichamelijk zwaar werk? Dan kunnen er voor jou andere referentie-innames gelden. De referentie-inname die ik gebruikte, is afkomstig van Het Voedingscentrum.
Gezondere chocolade pindakaaskoeken met havermout
Log in voor meer functionaliteiten
Toevoegen aan receptenverzameling Ik wil dit maken Ik heb dit gemaakt- Voorbereidingstijd10 minuten
- Totale benodigde tijd2 uur
voor 16 personen
Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief
Ingrediënten
- voor de pindakaas-havermout laag:
- 200 gram pindakaas*
- 1 tl vanille-extract
- 2 el olijfolie
- 1 el maple syrup
- 4 el water
- 10 ontpitte dadels
- 240 gram havermout
- voor de chocoladelaag:
- 200 gram pure chocolade
- 75 gram pindakaas
- * ik gebruikte de pindakaas van Body & Fit shop. Deze heeft geen toevoegingen en is daardoor iets 'droger'. Gebruik je een ander merk? Dan zul je mogelijk minder water en meer havermout moeten toevoegen.
Benodigdheden
- hakmolen, staafmixer of blender
- 16 muffinvormpjes + muffintray
- steelpan
Instructies
- Maal de dadels fijn en voeg de pindakaas, havermout, olijfolie, maple syrup, water en vanille-extract toe.
- Meng tot een kruimelige substantie.
- Leg de muffinvormpjes in een muffintray en vul ze voor 2/3 met het mengsel. Druk met de achterkant van een lepel goed aan en zet in de koelkast.
- Zet een steelpan op laag vuur en verwarm 75 gram pindakaas met de chocolade tot een egaal mengsel.
- Haal de vormpjes uit de koelkast en vul met chocolade. Top af met de overgebleven crumble. Zet nog eens 1.5 à 2 uur in de koelkast totdat ze volledig opgesteven zijn.
- Je kunt de koeken bewaren in een luchtdichte trommel in de koelkast.
Voedingswaarde
Per portie | ||
---|---|---|
Calorieën 293 | Calorieën uit vetten 142 | |
% aanbevolen dagelijkse hoeveelheid* | ||
Vetten 17g, Waarvan | 26% | |
Verzadigde vetzuren 5g | 26% | |
Transvetzuren 0g | ||
Enkelvoudig onverzadigde vetzuren 8g | ||
Meervoudig overzadigde vetzuren 3g |
Gratis nutritionele informatie
Maak een gratis account aan om te genieten van een advertentie-vrije website, receptenverzamelingen te maken en nutritionele informatie bij elk recept te zien. Helemaal gratis!
Registreer om toegang te krijgen
Ik ben stiekem best wel gek op pindakaas. Deze koeken lijken mij dan ook echt heerlijk!
:-)