Gezondere chocolade pindakaaskoeken met havermout

  • voor 16 personen
  • Voorbereidingstijd
  • Totale benodigde tijd
Gezondere chocolade pindakaaskoeken met havermout

Deze koeken zijn harstikke lekker, want zeg nou zelf: kun jij de combi pindakaas en chocolade weerstaan? Handen omhoog als je ook weleens hagelslag op je pindakaas strooit! Deze koeken hoe je niet te bakken, maar laat je gewoon opstijven in de koelkast. Ze zitten boordevol eiwitten én geven je een enorme energieboost en daarmee een perfecte post-workout snack of gewoon een lekker vieruurtje! Mocht je het interessant vinden heb ik hieronder de voedingswaardes voor je berekend. Zoals je ziet zit er in 1 koek niet heel weinig calorieën, maar je hebt er echt maar eentje nodig en daarna heb je uuuuren lang energie!Voedingswaarde per koek

  • 280 ckal (14% ADH*)
  • 8 gram eiwitten (16% ADH*)
  • 15 gram vet (21% ADH*)
  • 15 gram suiker (17% ADH*)
  • 5 gram vezels
De ADH is de Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid die de gemiddelde vrouw nodig heeft. Ben je een man, sport je veel of doe je bijvoorbeeld lichamelijk zwaar werk? Dan kunnen er voor jou andere referentie-innames gelden. De referentie-inname die ik gebruikte, is afkomstig van Het Voedingscentrum.

Ingrediënten

  • voor de pindakaas-havermout laag:
  • 200 gram
  • pindakaas*
  • 1 tl
  • vanille-extract
  • 2 el
  • olijfolie
  • 1 el
  • maple syrup
  • 4 el
  • water
  • 10 ontpitte
  • dadels
  • 240 gram
  • havermout
  • voor de chocoladelaag:
  • 200 gram
  • pure chocolade
  • 75 gram
  • pindakaas
  • * ik gebruikte de pindakaas van Body & Fit shop. Deze heeft geen toevoegingen en is daardoor iets 'droger'. Gebruik je een ander merk? Dan zul je mogelijk minder water en meer havermout moeten toevoegen.

Benodigdheden

  • hakmolen, staafmixer of blender
  • 16 muffinvormpjes + muffintray
  • steelpan

Instructies

  1. Maal de dadels fijn en voeg de pindakaas, havermout, olijfolie, maple syrup, water en vanille-extract toe.
  2. Meng tot een kruimelige substantie.
  3. Leg de muffinvormpjes in een muffintray en vul ze voor 2/3 met het mengsel. Druk met de achterkant van een lepel goed aan en zet in de koelkast.
  4. Zet een steelpan op laag vuur en verwarm 75 gram pindakaas met de chocolade tot een egaal mengsel.
  5. Haal de vormpjes uit de koelkast en vul met chocolade. Top af met de overgebleven crumble. Zet nog eens 1.5 à 2 uur in de koelkast totdat ze volledig opgesteven zijn.
  6. Je kunt de koeken bewaren in een luchtdichte trommel in de koelkast.
0 mensen willen het maken
0 mensen hebben dit recept gemaakt

Hi, ik ben Judith.Welkom op mijn blog! Ik neem je mee naar alle windstreken en laat je zien dat lekker en bewust eten helemaal niet moeilijk hoeft te zijn. Je vindt hier lekkere recepten en de leukste foodhotspots. Volg je me ook op Twitter, FacebookGoogle+ en Instagram

2 responses to “Gezondere chocolade pindakaaskoeken met havermout

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *