Jamie Oliver’s zwarte rijstpudding

  • voor 4 personen
  • Kooktijd
  • Totale benodigde tijd
Jamie Oliver’s zwarte rijstpudding

Dit dessert kun je ook makkelijk als ontbijt eten. Sterker nog, wat ik overhield at ik de volgende dag als ontbijt. Koud is het namelijk ook erg lekker! Bovendien zit dit gerecht boordevol voedingsstoffen. Die voedingsstoffen komen van onder andere de bananen, de mango en zwarte rijst. Zwarte rijst wordt ook wel 'verboden rijst' genoemd. Het heeft de naam gekregen, omdat het in China lang was voorbehouden aan de keizer om zwarte rijst te eten. Voor het volk was het dus een verboden rijst. Inmiddels is zwarte rijst voor iedereen verkrijgbaar. Je koopt het bij de grotere supermarkten en uiteraard bij de toko. Ik vond het dessert overigens zoet genoeg zonder honing of maple syrup toe te voegen, maar proef en voeg gerust wat toe!

Ingrediënten

  • 200 gram
  • zwarte rijst
  • 1
  • mango
  • 2 bananen
  • 100 ml
  • melk
  • (bijvoorbeeld amandelmelk of halfvolle koemelk)
  • 1
  • vanillepeul
  • 2
  • passievruchten
  • handjevol
  • kokossnippers
  • optioneel: honing of maple syrup

Benodigdheden

  1. staafmixer
  2. koekenpan

Instructies

  1. Kook de zwarte rijst volgens de instructies op de verpakking.
  2. Schil intussen de mango en pureer deze. Giet de puree in een bakje.
  3. Pureer vervolgens de banaan met de melk. Schraap de vanillepeul uit en meng door de banaan heen.
  4. Zet een droge koekenpan op hoog vuur en rooster de kokossnippers kort. Totdat ze licht beginnen de verkleuren.
  5. Giet de rijst af en meng de helft met het bananenmengsel. Pureer dit en meng vervolgens door de andere helft zwarte rijst. Proef of je het zo zoet genoeg vindt en voeg anders enkele druppels honing of maple syrup toe.
  6. Verdeel de zwarte rijst over de 4 kommen, gevolgd door mango puree.
  7. Halveer de passievruchten en verdeel over de mango. Maak af met de geroosterde kokos.
zwarte rijstpudding jamie oliverNaar: Zwarte rijstpudding, Jamie Oliver, Jamie's superfood voor elke dag
36 mensen willen het maken
23 mensen hebben dit recept gemaakt

Hi, ik ben Judith.Welkom op mijn blog! Ik neem je mee naar alle windstreken en laat je zien dat lekker en bewust eten helemaal niet moeilijk hoeft te zijn. Je vindt hier lekkere recepten en de leukste foodhotspots. Volg je me ook op Twitter, FacebookGoogle+ en Instagram

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *