De pizza bowl

  • voor 2 personen
  • Voorbereidingstijd5 minuten
  • Kooktijd20 minuten
  • Totale benodigde tijd20 minuten
Terug naar categorie Ga naar recept

'Bowls' zijn hip. Hadden we eerst de sushi bowl, was er daarna de smoothie bowl. En dan nu de volgende 'bowl: de 'pizza bowl'. Wat is het? Een bowl is niets meer dan een kommetje. Dat ziet er leuk uit en is vaak makkelijker te maken. In het geval van de pizza bowl is het een kom (of ronde schaal) die smaakt als pizza, maar dan nét even wat gezonder én makkelijker is om zelf te maken. Het idee kwam ik tegen op Gimme Some Oven en het bestaat uit tomatensaus, quinoa, kaas en groentes. De pizzabodem is dus ingeruild voor quinoa. Al met al is de pizza bowl een stuk gezonder dan een pizza (alhoewel een echt pizzaatje op z'n tijd prima moet kunnen hoor!). Voor doordeweeks dus een prima keuze!

De pizza bowl

De pizza bowl

  • Voorbereidingstijd5 minuten
  • Kooktijd20 minuten
  • Totale benodigde tijd20 minuten
Keukens

Notice: Undefined index: vegetarisch in /home/foodblog/public_html/wp-content/themes/foodv4/templates/recipe-details-diets.php on line 69

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/foodblog/public_html/wp-content/themes/foodv4/templates/recipe-details-diets.php on line 69
Aanpassen porties:

voor 2 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • 200 quinoa
  • 200 gram passata di pomodoro
  • 1 el gedroogde oregano
  • 1/4 tl gemalen zwarte peper
  • 25 gram verkruimelde fetakaas
  • 1 groene paprika (in blokjes gesneden)
  • 4 champignons (in plakjes gesneden)
  • 1 rode ui (in dunne ringen gesneden)
  • 25 gram geraspte kaas

Benodigdheden

  1. ronde ovenschaal (ca. 20 cm diameter) of meerdere kleine ovenvaste schaaltjes

Instructies

  1. Spoel de quinoa af en kook volgens de instructies op de verpakking.
  2. Verwarm intussen de oven voor op 180 C.
  3. Verdeel de helft van de passata, samen met de oregano en peper over de bodem van de ovenschaal en verdeel vervolgens de quinoa hier overheen, gevolgd door de fetakaas.
  4. Giet vervolgens weer passata hier overheen en maak af met de groente en de geraspte kaas.
  5. Zet de schaal 10 minuten in de oven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *