Authentieke Chinese wontonsoep

  • Voor 4 personen
  • Voorbereidingstijd
  • Kooktijd
  • Totale benodigde tijd
Authentieke Chinese wontonsoep

Comfort food. Dat is toch wel wat wontonsoep is. Dus toen ik me even niet zo fit voelde, besloten we een wontonsoep te maken. De bouillon houd je redelijk simpel, want de wontons geven het de smaak. Ik ging voor een kip-paddenstoelen vulling met veel lekkere smaakmakers zoals bosui, gember en sojasaus. Ik was meer dan tevreden over de smaak, dus ik was blij dat we leftovers hadden. De volgende dag had ik daarmee een heerlijke lunch! Het maken van de wontons is overigens helemaal niet zo moeilijk. Je moet er net even de handigheid in krijgen. Er zijn verschillende manieren om ze te vouwen. Jerôme vouwde ze als een soort buideltjes en dat laten we hieronder stap-voor-stap zien. Als je er een paar hebt gedaan, gaat het haast vanzelf. Let op dat je niet te veel vulling probeert in je wontonvel te krijgen, dat maakt het namelijk heel lastig ze dicht te vouwen. Wontonvellen koop je bij de toko en liggen meestal in het vriesvak. Ps. vind je dit een leuk recept? Dan vind je de rundvleesbapao's misschien ook wel leuk om eens zelf te maken!

Ingrediënten

  • voor de wontons:
  • 30
  • wontonvellen
  • 300 gram
  • kipgehakt
  • 4
  • bosuien
  • (fijngesneden)
  • 100 gram
  • paddestoelen
  • (fijngesneden)
  • 1 rode
  • peper
  • (fijngesneden)
  • 2 teentjes
  • knoflook
  • (geperst)
  • 1 cm
  • gember
  • (fijngesneden)
  • 1 el
  • sojasaus
  • 1/2 tl
  • rijstwijn
  • voor de soep:
  • 1 bos
  • paksoi
  • (onderkant weggesneden en de rest in reepjes gesneden)
  • 100 gram
  • paddenstoelen
  • (in reepjes gesneden)
  • 1
  • bouillonblokje
  • 2 liter
  • water
  • 1 el
  • sesamolie

Benodigdheden

  1. mengkom
  2. 1 soeppan
  3. brede pan (bijvoorbeeld een grote steelpan of braadpan)
  4. kommetje met water

Instructies

  1. Maak in de soeppan de bouillon door 2 liter water aan de kook te brengen en het bouillonblokje hieraan toe te voegen.
  2. Vul ook de andere pan met water en breng deze aan de kook.
  3. Meng gehakt met bosui, peper, gember, paddenstoelen, knoflook, sojasaus en rijstwijn. Met een lepel schep je een klein beetje van de vulling (ter grootte van ongeveer 5 cent) in het midden van het wonton vel.
  4. Maak de randen van het wontonvol met je vingers nat.
  5. Vouw het wontonvel net als op de foto's hieronder dicht.
  6. wonton stap 1
  7. wonton stap 2
  8. wonton stap 3
  9. wonton stap 4
  10. wonton stap 5
  11. Herhaal totdat je alle 30 de wontons hebt gemaakt.
  12. Kook de wontons in de pan met water. Zorg ervoor dat ze voldoende ruimte hebben. Waarschijnlijk kun je er zo'n 10 tegelijk koken. Ze zijn klaar als ze komen bovendrijven (dit duurt een minuut of 2-3). De wontons die klaar zijn leg je op een bord.
  13. Voeg de reepjes paddenstoelen en paksoi toe aan de bouillon en kook de groenten 5 minuten mee.
  14. Verdeel de bouillon over de kommetjes en voeg de wontons toe.
19 people want to make it
15 people have made it

Hi, ik ben Judith. Welkom op mijn blog! Ik neem je mee naar alle windstreken en laat je zien dat lekker en bewust eten helemaal niet moeilijk hoeft te zijn. Je vindt hier lekkere recepten en de leukste foodhotspots. Volg je me ook op Twitter, FacebookGoogle+ en Instagram?  

5 responses to “Authentieke Chinese wontonsoep

  • Daphne

    Ziet er heel goed uit! De wontons zijn eigenlijk het grootste werk, maar daarna is het soepje snel klaar. Binnenkort ga ik het ook proberen.

    Beantwoorden
  • Jopie voortman

    De wongtons waren erg lekker! Het recept geeft 30 wongtons aan een beetje veel voor 4 personen. Ik heb er 36 gemaakt voor12 personen.
    Ik heb de soep gemaakt van zelfgemaakte kippenbouillon. Mijn gasten vonden het erg lekker.

    Beantwoorden
  • M.Vonk

    Ik heb de wontonsoep gemaakt was heerlijk,de wontons die te veel waren heb ik ingevroren,voor de volgende keer ben ik snel klaar.

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *