Chocolade walnoot dadeltaart

  • voor 5 personen
  • Voorbereidingstijd
  • Kooktijd
  • Totale benodigde tijd
Chocolade walnoot dadeltaart

Chocolade, dadels en walnoten zijn toch wel echt een klassieke combinatie. Ik wilde dan ook graag chocolade-dadel-walnoten taartjes maken, maar dan het liefste wel iets verantwoorde taartjes, dus zonder bijvoorbeeld golden syrup door de vulling. Het werden uiteindelijk heerlijke taartjes met een walnoten-havermout bodem en een heerlijk smeuïge chocolade vulling. De smeuïgheid dankt de vulling aan de dadels én vooral aan het ei dat ik toevoegde. Omdat ik benieuwd was wat nu de uiteindelijke voedingswaarde per taartje was, heb ik deze berekend en deel ik die hieronder ook met jullie. Zoals je ziet maakt het qua calorieën niet heel veel uit met een regulier taartje, maar ik kan je vertellen dat je wel lang een verzadigd gevoel hebt.  Ook krijg je goede vetten binnen van onder meer de walnoten en.... het is gewoon een heerlijk taartje. Omdat de bodem is gemaakt van walnoten en havermout is het een glutenvrije taart. Wil je de taart lactosevrij maken? Vervang dan de roomboter door circa 3 el gesmolten kokosolie. Uiteraard verandert daar de voedingswaarde wel mee. Ik ben hel benieuwd wat jullie van het taartje vinden en vooral ook, wat jullie vinden van het vermelden van de voedingswaarde van gerechten? Wil je vaker voedingswaardes voorbij zien komen? Laat het weten in de comments!Voedingswaarde per taartje:

  • calorieën: 396 kcal (20% ADH*)
  • vet: 19 gram (27% ADH)
  • suiker: 32 gram  (35% ADH)
  • eiwit: 10 gram  (20% ADH)
*ADH is de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid waarbij ik uit ben gegaan van een volwassen vrouw. Ben je een man of ben je heel actief bijvoorbeeld, dan heb je per dag meer nodig. Berekend volgens de richtlijnen van het Voedingscentrum.

Ingrediënten

  • bodem:
  • 125 gram
  • havermout
  • 50 gram
  • walnoten
  • 50 gram
  • roomboter
  • 1 tl
  • honing
  • 1
  • ei
  • vulling:
  • 9
  • dadels
  • (ontpit)
  • 5 el
  • cacao
  • 100 ml
  • water
  • 1
  • ei
  • 15 halve
  • walnoten

Benodigdheden

  • hakmolen
  • 5 ingevette taartvormpjes met een diameter van ca. 9 cm (of 1 grote)

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 180 C.
  2. Maal de walnoten fijn en voeg vervolgens de havermout toe aan de hakmolen. Maal ook dit fijn totdat je een heel fijn 'meel' hebt.
  3. Voeg nu in de hakmolen de boter toe en meng totdat je een kruimelige textuur hebt. Voeg daarna het ei toe en meng tot een deeg.
  4. Verdeel het deeg over de 5 vormpjes en bekleed hiermee de vormpjes.
  5. Spoel de hakmolen af en pureer nu de dadels. Voeg vervolgens cacao en water toe en pureer opnieuw. Tot slot voeg je een ei toe aan het mengsel en meng je ook dit er goed doorheen. Als het goed is, krijg je nu een egaal mengsel wat eruit ziet als chocolade mousse.
  6. Verdeel het chocolademengsel over de 5 bekleedde vormpjes. Tot slot decoreer je de bovenkant met de halve walnoten.
  7. Bak de taartjes 12-15 minuten op 180 C gaar.
1 mensen willen het maken
13 mensen hebben dit recept gemaakt

Hi, ik ben Judith.Welkom op mijn blog! Ik neem je mee naar alle windstreken en laat je zien dat lekker en bewust eten helemaal niet moeilijk hoeft te zijn. Je vindt hier lekkere recepten en de leukste foodhotspots. Volg je me ook op Twitter, FacebookGoogle+ en Instagram

6 responses to “Chocolade walnoot dadeltaart

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *