Bapao’s met gehaktvulling

  • voor 14 personen
  • Totale benodigde tijd1 uur en 45 minuten
Terug naar categorie Ga naar recept

Ooit had ik, in mijn studententijd, een bijbaantje bij een wokrestaurant. Mijn favoriete werkdag was altijd de dag dat de oude kok (denk hele kleine, hele oude Chinese man) bapao's ging maken. Deze waren niet om te verkopen, maar voor het personeel als snack. Helaas heb ik toentertijd niet goed opgelet, dus heb ik voor het deeg het recept van Danny van 24 Kitchen genomen. De vulling is wel geïnspireerd op de bapao's van toen en ik moet zeggen, de smaak komt er aardig dichtbij in de buurt ;-).

Bapao’s met gehaktvulling

Bapao’s met gehaktvulling

Aanpassen porties:

voor 14 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • Deeg:
  • 500 gram tarwebloem
  • 350 ml water
  • 7 gram gedroogde gist (1 zakje)
  • 1 tl suiker
  • Vulling:
  • 300 gram rundergehakt
  • 1 teentje knoflook (fijngesneden)
  • 3 bosuien (in ringen)
  • 1 chilipeper (fijngesneden)
  • 2 el sojasaus
  • 2 tl zoete chilisaus
  • 1/4 tl gemberpoeder
  • 1/4 tl witte peper

Benodigdheden

  1. stoommand die groter is dan de pan waar je hem op wil zetten
  2. bakpapier

Instructies

  1. Maak het deeg door de ingrediënten samen te kneden tot een bal. Leg de bal deeg in een kom en dek af met een theedoek. Laat een half uur rijzen op een warme plaats,  bijvoorbeeld naast de verwarming.
  2. Bak in een pan de bosui, rode peper en knoflook enkele minuten en voeg dan het gehakt toe totdat dit gaar is. Voeg dan de gemberpoeder, witte peper, sojasaus en chilisaus toe en draai het vuur uit.
  3. Verdeel het deeg in zo'n 14 stukken. Maak van elk stuk een balletje, duw hier je duim in zodat er een gat ontstaat en vul de bapao. Druk de bapao goed dicht en zorg dat er geen vulling tussen de naden zit.
  4. Knip stukken bakpapier ter grootte van de bapao, voor elke bapao dus individueel. Leg de bapao's hierop in het stoommandje en laat nog 1 uur op een warme plaats rijzen. Je kunt trouwens gerust op de verschillende lagen van de stoommand bapao's plaatsen. De stoom gaat hier gewoon doorheen, dus ook de bovenste laag wordt gaar.
  5. Zet na een uur een pan met ruim kokend water op en plaats hier de stoommand op. Stoom gedurende een minuut of 16, totdat de bapao's gaar zijn. Serveer met chilisaus.
Heb je de bapao's gemaakt? Laat het vooral weten in de comments hieronder, dat vind ik leuk om te horen :-)! Deel het recept ook vooral met je vrienden, zodat ook zij ervan kunnen genieten.

16 reacties op “Bapao’s met gehaktvulling

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *