Veggie: Clafoutis met cherry tomaten

  • voor 2 personen
Veggie: Clafoutis met cherry tomaten

Normaal is clafoutis een Frans dessert dat lijkt op een vaste custard met kersen erin. Dit is echter een hartige versie met cherrytomaten. De inspiratie voor de tomaten clafoutis kreeg ik van het leuke Amerikaanse blog bakingbites.com.Een erg fijn diner voor 2! Eet dit bijvoorbeeld met een salade of gewoon zo, als lunch.

Ingrediënten

  • 250 g cherry tomaten
  • 240 ml halfvolle melk
  • 100 g hüttekäse
  • 60 g tarwebloem
  • 7 g bakpoeder (1 zakje)
  • 3 eieren
  • 2 el verse basilicum fijngesneden
  • 1/2 tl grofgemalen zwarte peper
  • snufje zout

Benodigdheden

  1. Ovenschaal 19 - 24 cm, ingevet

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 220 C.
  2. Meng de bloem, bakpoeder, peper, zout, eieren en melk in een grote kom tot een glad beslag. Roer de hüttekäse en basilicum hier doorheen.
  3. Verspreid de tomaten over de bodem van de ovenschaal en giet hier het beslag overheen.
  4. Bak 15 minuten op 220 C. Verlaag nu de temperatuur naar 180 C en bak nog een minuut of 16- 20. De binnenkant moet zacht zijn, maar niet vloeibaar.
6 mensen willen het maken
4 mensen hebben dit recept gemaakt

Hi, ik ben Judith.Welkom op mijn blog! Ik neem je mee naar alle windstreken en laat je zien dat lekker en bewust eten helemaal niet moeilijk hoeft te zijn. Je vindt hier lekkere recepten en de leukste foodhotspots. Volg je me ook op Twitter, FacebookGoogle+ en Instagram

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *