Veggie: Clafoutis met cherry tomaten

  • voor 2 personen
Terug naar categorie Ga naar recept

Normaal is clafoutis een Frans dessert dat lijkt op een vaste custard met kersen erin. Dit is echter een hartige versie met cherrytomaten. De inspiratie voor de tomaten clafoutis kreeg ik van het leuke Amerikaanse blog bakingbites.com.

Een erg fijn diner voor 2! Eet dit bijvoorbeeld met een salade of gewoon zo, als lunch.

Veggie: Clafoutis met cherry tomaten

Veggie: Clafoutis met cherry tomaten

Keukens

Notice: Undefined index: vegetarisch in /home/foodblog/public_html/wp-content/themes/foodv4/templates/recipe-details-diets.php on line 69

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/foodblog/public_html/wp-content/themes/foodv4/templates/recipe-details-diets.php on line 69
Aanpassen porties:

voor 2 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • 250 g cherry tomaten
  • 240 ml halfvolle melk
  • 100 g hüttekäse
  • 60 g tarwebloem
  • 7 g bakpoeder (1 zakje)
  • 3 eieren
  • 2 el verse basilicum fijngesneden
  • 1/2 tl grofgemalen zwarte peper
  • snufje zout

Benodigdheden

  1. Ovenschaal 19 - 24 cm, ingevet

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 220 C.
  2. Meng de bloem, bakpoeder, peper, zout, eieren en melk in een grote kom tot een glad beslag. Roer de hüttekäse en basilicum hier doorheen.
  3. Verspreid de tomaten over de bodem van de ovenschaal en giet hier het beslag overheen.
  4. Bak 15 minuten op 220 C. Verlaag nu de temperatuur naar 180 C en bak nog een minuut of 16- 20. De binnenkant moet zacht zijn, maar niet vloeibaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *