Superfood Sunday: Thaise vis met salsa van tomaat en rode peper

  • voor 2 personen
Terug naar categorie Ga naar recept

Eigenlijk was het plan om gezonde pindakaaskoekjes te bakken.... Dat was helaas geen succes! Ik raakte al lichtelijk gestresst want het was immers al zaterdag en ik had nog niets voor de Superfood Sunday. De vis die we hadden moest sowieso op, dus koos ik voor een hele makkelijke maar smakelijk Thaise stijl vis met Indonesische invloeden. Wat is daar dan superfood aan? De rode peper én de tomaat. De hele maaltijd is sowieso licht verteerbaar en gezond, dus het kan altijd. Weet je waarom peper je tong doet 'branden'? De capsaïcine die in de peper zit stimuleert de tong. Ditzelfde stofje doet nog veel meer: het verlaagt je 'slechte' cholesterol (LDL) en je bloeddruk. Daarnaast stimuleert het je stofwisseling wat weer helpt bij het afvallen. De dopamine in de peper is een natuurlijke pijnstiller en geeft het je een geeft je een gelukkig gevoel.

Superfood Sunday: Thaise vis met salsa van tomaat en rode peper

Aanpassen porties:

voor 2 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • 2 kabeljauwfilets
  • 1 chilipeper in ringen gesneden. Wil je het iets minder pittig? Verwijder dan de zaadjes!
  • 1 el gemalen kokos
  • 1 el verse koriander fijngesneden
  • 1/4 tl ketoembar
  • 1 tomaat in kleine blokjes
  • 1 limoen
  • mespuntje zout
  • klein beetje olie om de vis in te bakken

Benodigdheden

  • koekenpan

Instructies

  1. Zet een koekepan op hoog vuur en doe hier wat olie in. Kruid de vis in met de ketoembar, zout, tweederde van de peper en de helft van de kokos en koriander. Wat je overhoudt, gebruik je zometeen voor de salsa. Knijp een helft van de limoen uit boven de vis. Snijd van de andere helft plakjes en bewaar deze om de vis zo mee te garneren. Bak nu de vis aan beide kanten totdat deze gaar is.
  2. Haal de vis uit de pan en doe de overige ingrediënten (de blokjes tomaat, eenderde van de peper, de helft van de kokos en de helft van de koriander) nu in de pan. Bak 2 à 3 minuten en serveer deze salsa bij de vis. Serveer met gestoomde of gekookte pandanrijst en garneer met de limoenschijfjes.
Tip: veel mensen drinken water om het brandende gevoel van de peper te verminderen. Dat helpt echter niet. Het beste wat je kunt doen om het branden van de peper tegen te gaan is melk drinken. Melk bevat caseïne dat de capsaïcine afbreekt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *