Feestdagen: ginger nuts

 • voor 10 personen
Back to category

Ginger nuts zijn koekjes die in Groot-Brittannië en voormalig Britse koloniën veel worden gegeten. Het lijkt een beetje op speculaas, maar dan met minder specerijen en een prominentere gembersmaak, alhoewel de samenstelling erg kan verschillen. Het hele jaar door worden ze gegeten, maar door de kruidige smaak zijn ze erg geschikt voor de wintermaanden. Ik wilde eigenlijk stemgember en golden syrup kopen om ze te maken, maar toen barstte ineens dé storm los en zat ik middenin een hagelbui met hagelstenen zo groot als golfballen (ongeveer ;-)). Ik dook dus maar de voorraadkast in en vond prima vervangers: gewone keukenstroop en gemberpoeder.

Ingrediënten

 • 50 g boter
 • 50 g keukenstroop
 • 30 g bruine basterdsuiker
 • 170 g zelfrijzend bakmeel
 • 1 tl gemberpoeder
 • mespuntje zout

Benodigdheden

Instructies

 1.  Verwarm de oven voor op 180 C.
 2. Smelt in de magnetron voorzichtig de boter, stroop en suiker. Doe dit elke keer maximaal 1 minuut en roer daarna door totdat de boter compleet gesmolten is.
 3. Roer nu de gemberpoeder, bakmeel en zout door het mengsel heen en kneed kort met je handen totdat het een deeg vormt. Het blijft een beetje een bros deeg.
 4. Maak je handen nat en verdeel het deeg in 10 stukken. Rol hier balletjes van die je vervolgens platdrukt. Leg ze op bakpapier op een bakplaat en zorg ervoor dat je tussen de koekjes wat ruimte overhoudt, omdat ze nog wat uit zullen lopen.
 5. Bak 15 - 18 minuten, totdat de koekjes goudbruin zijn.
6 mensen willen het maken
2 mensen hebben dit recept gemaakt

Hi, ik ben Judith. Welkom in mijn wereld van smaak! Op My Foodblog vind je de lekkerste recepten en plekken van over de hele wereld. Deze zitten altijd boordevol smaak en kleur! Volg je me ook op  Instagram, Facebook en TikTok?  

3 responses to “Feestdagen: ginger nuts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *