Groene shakshuka

  • voor 2 personen
  • Voorbereidingstijd
  • Kooktijd
  • Totale benodigde tijd
Groene shakshuka

De shakshuka ken je vast al wel: dit Israelische gerecht met o.a. tomaat, paprika en eitjes bovenop is inmiddels welbekend. Dus, hoewel ik dit af en toe wel maak, wilde ik die niet op het blog zetten. Want, te cliche, te vaak gedaan. Dus ging ik aan de slag met een andere variant: een groene shakshuka. Eigenlijk wilde ik die maken met spinazie, maar aangezien ik nog een restje paksoi had, besloot ik paksoi te gebruiken. Niet echt Midden-Oosters, maar feel free om de paksoi te vervangen door spinazie voor een authentiek Midden-Oosters recept! Als je nog geen za'atar in huis hebt, kan ik je echt aanraden dit te kopen. Je kunt dit bij bijvoorbeeld AH kopen en het brengt meteen smaak aan je eten. Het hoofdbestanddeel is sumac en ieder za'atar mengsel is weer anders, maar het smaakt altijd heerlijk!

Ingrediënten

  • 1
  • ui
  • (gesnipperd)
  • 1 teentje
  • knoflook
  • (geperst)
  • 1 groene
  • peper
  • (in dunne ringen gesneden)
  • 1 bos
  • paksoi
  • (in kleine stukken gesneden)
  • 1 groene
  • paprika
  • (in kleine stukken gesneden)
  • 1 el
  • za'atar
  • 3 takjes
  • koriander
  • 50 gram
  • verkruimelde fetakaas
  • 3
  • eieren
  • scheutje
  • olijfolie
  • om erbij te serveren: (volkoren) pitabroodjes

Benodigdheden

  1. (gietijzeren) koekenpan met deksel

Instructies

  1. Zet de pan op hoog vuur en giet er wat olie in. Bak hier kort de paksoi, ui en knoflook in en voeg na 2 minuten de paprika, za'atar en peper toe.
  2. Laat het geheel 10 minuten op laag vuur stoven en maak 3 kuiltjes. Breek de eieren in de kuiltjes en doe de deksel op de pan.
  3. Zodra het eiwit is gestold (na een minuut of 8-10), is de shakshuka klaar.
  4. Garneer de shakshuka met feta kaas en verse koriander. Houd je niet van koriander? Laat het dan achtewerge of vervang door platte peterselie.
  5. Serveer de shakshuka met warme pita broodjes en eventueel wat hummus.
0 mensen willen het maken
0 mensen hebben dit recept gemaakt

Hi, ik ben Judith.Welkom op mijn blog! Ik neem je mee naar alle windstreken en laat je zien dat lekker en bewust eten helemaal niet moeilijk hoeft te zijn. Je vindt hier lekkere recepten en de leukste foodhotspots. Volg je me ook op Twitter, FacebookGoogle+ en Instagram

2 responses to “Groene shakshuka

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *