Groene shakshuka

  • voor 2 personen
  • Voorbereidingstijd5 minuten
  • Kooktijd20 minuten
  • Totale benodigde tijd25 minuten
Terug naar categorie Ga naar recept

De shakshuka ken je vast al wel: dit Israelische gerecht met o.a. tomaat, paprika en eitjes bovenop is inmiddels welbekend. Dus, hoewel ik dit af en toe wel maak, wilde ik die niet op het blog zetten. Want, te cliche, te vaak gedaan. Dus ging ik aan de slag met een andere variant: een groene shakshuka. Eigenlijk wilde ik die maken met spinazie, maar aangezien ik nog een restje paksoi had, besloot ik paksoi te gebruiken. Niet echt Midden-Oosters, maar feel free om de paksoi te vervangen door spinazie voor een authentiek Midden-Oosters recept! Als je nog geen za'atar in huis hebt, kan ik je echt aanraden dit te kopen. Je kunt dit bij bijvoorbeeld AH kopen en het brengt meteen smaak aan je eten. Het hoofdbestanddeel is sumac en ieder za'atar mengsel is weer anders, maar het smaakt altijd heerlijk!

Groene shakshuka

Groene shakshuka

  • Voorbereidingstijd5 minuten
  • Kooktijd20 minuten
  • Totale benodigde tijd25 minuten
Aanpassen porties:

voor 2 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • 1 ui (gesnipperd)
  • 1 teentje knoflook (geperst)
  • 1 groene peper (in dunne ringen gesneden)
  • 1 bos paksoi (in kleine stukken gesneden)
  • 1 groene paprika (in kleine stukken gesneden)
  • 1 el za'atar
  • 3 takjes koriander
  • 50 gram verkruimelde fetakaas
  • 3 eieren
  • scheutje olijfolie
  • om erbij te serveren: (volkoren) pitabroodjes

Benodigdheden

  1. (gietijzeren) koekenpan met deksel

Instructies

  1. Zet de pan op hoog vuur en giet er wat olie in. Bak hier kort de paksoi, ui en knoflook in en voeg na 2 minuten de paprika, za'atar en peper toe.
  2. Laat het geheel 10 minuten op laag vuur stoven en maak 3 kuiltjes. Breek de eieren in de kuiltjes en doe de deksel op de pan.
  3. Zodra het eiwit is gestold (na een minuut of 8-10), is de shakshuka klaar.
  4. Garneer de shakshuka met feta kaas en verse koriander. Houd je niet van koriander? Laat het dan achtewerge of vervang door platte peterselie.
  5. Serveer de shakshuka met warme pita broodjes en eventueel wat hummus.

2 responses to “Groene shakshuka

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *