Groene shakshuka (shakshuka met spinazie)

  • voor 2 personen
  • Voorbereidingstijd5 minuten
  • Kooktijd20 minuten
  • Totale benodigde tijd25 minuten
Terug naar categorie Ga naar recept

Shakshuka is een heerlijk Midden-Oosters groentegerecht. De vegan variant erop vind je al op de site, maar ik wilde graag nog een variatie met jullie delen. De groene shakshuka oftewel shakshuka met spinazie. Deze groene variant maak je met onder andere verse spinazie, eieren en feta kaas. In tegenstelling tot de klassieker, gebruiken we dus niet de pittige tomatensaus, maar een mix van groene groenten.

Shakshuka met pitabrood

Lekker en bovendien erg gezond! Dit heerlijke gerecht uit het Midden-Oosten eet je als avondmaaltijd met bijvoorbeeld een pitabrood erbij. In het Midden-Oosten is het een echt ontbijt- en lunchgerecht, maar ik vind hem vooral top als diner :-).

Groene shakshuka (shakshuka met spinazie)

Groene shakshuka (shakshuka met spinazie)

  • Voorbereidingstijd5 minuten
  • Kooktijd20 minuten
  • Totale benodigde tijd25 minuten

Notice: Undefined index: vegetarisch in /home/foodblog/public_html/wp-content/themes/foodv4/templates/recipe-details-diets.php on line 69

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/foodblog/public_html/wp-content/themes/foodv4/templates/recipe-details-diets.php on line 69
Aanpassen porties:

voor 2 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • 1 ui (gesnipperd)
  • 1 teentje knoflook (geperst)
  • 1 groene peper (in dunne ringen gesneden)
  • 1 bos paksoi (in kleine stukken gesneden)
  • 1 groene paprika (in kleine stukken gesneden)
  • 1 el za'atar
  • 3 takjes koriander
  • 50 gram verkruimelde fetakaas
  • 3 eieren
  • scheutje olijfolie
  • om erbij te serveren: (volkoren) pitabroodjes

Benodigdheden

  1. (gietijzeren) koekenpan met deksel

Instructies

  1. Zet de pan op hoog vuur en giet er wat olie in. Bak hier kort de paksoi, ui en knoflook in en voeg na 2 minuten de paprika, za'atar en peper toe.
  2. Voeg vervolgens de spinazie toe en schep goed om.
  3. Laat het geheel 10 minuten op laag vuur stoven en maak 3 kuiltjes. Breek boven elk kuiltje een ei. Doe in ieder kuiltje een ei.
  4. Doe de deksel op de pan en laat de eieren circa 8 minuten garen.
  5. Zodra het eiwit is gestold (na een minuut of 8-10), is de shakshuka klaar.
  6. Garneer de shakshuka met feta kaas en verse koriander. Houd je niet van koriander? Laat het dan achtewerge of vervang door platte peterselie.
  7. Breng op smaak met peper en zout (let op: de feta kaas is al zout, dus gebruik het zout met mate).
  8. Serveer de shakshuka met warme pita broodjes en eventueel wat hummus.

2 reacties op “Groene shakshuka (shakshuka met spinazie)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *