Bietensoep met cherrytomaatjes

  • voor 2 personen
  • Voorbereidingstijd
  • Kooktijd
  • Totale benodigde tijd
Bietensoep met cherrytomaatjes

Bietensoep stond al een paar weken op mijn lijstje aangezien ik het al een paar keer voorbij zag komen. In Litouwen, waar ik een half jaar al student woonde, stond er dagelijks een 'borsjt'-achtig bietensoep op het menu. Op roze soep, zoals we hem altijd noemde. Op dat moment vond ik roze soep er niet zo appetijtelijk uitzien en liep er ik dus altijd met een boogje omheen. Toch ben ik erg benieuwd hoe de roze soep nou echt smaakte, dus wellicht ga ik me er zelf eens een keer aan wagen. Dit keer maakte ik in ieder geval een dieppaarse soep met biet en tomaat. De kleur contracteert prachtig bij de groene pistachenootjes en de witte crème fraîche.

Ingrediënten

  • 200 gram
  • bieten
  • 100 gram
  • cherrytomaten
  • 1
  • ui
  • 1 teentje
  • knoflook
  • 1
  • bouillonblokje
  • 1 liter
  • water
  • 100 gram
  • crème fraîche
  • 1 handje
  • pistachenoten
  • 1/2 tl
  • dille
  • scheutje
  • olijfolie

Benodigdheden

  • pan
  • staafmixer

Instructies

  1. Halveer de tomaten en snipper de uien grof.
  2. Zet de pan op hoog vuur en giet er olie in. Voeg de ui toe en pers de knolfook boven de pan uit.
  3. Fruit de ui en de knoflook en voeg de tomaten toe. Bak deze 5 minuten mee en voeg vervolgens de biet toe.
  4. Na circa 2 minuten voeg je water toe, gevolgd door het bouillonblokje en de helft van de dille.
  5. Laat het geheel nog eens 5 minuten koken.
  6. Intussen snijd je de nootjes.
  7. Pureer de soep met de staafmixer totdat deze helemaal glad is.
  8. Serveer met een beetje crème fraîche, gehakte pistachenootjes en een beetje dille.
2 mensen willen het maken
0 mensen hebben dit recept gemaakt

Hi, ik ben Judith.Welkom op mijn blog! Ik neem je mee naar alle windstreken en laat je zien dat lekker en bewust eten helemaal niet moeilijk hoeft te zijn. Je vindt hier lekkere recepten en de leukste foodhotspots. Volg je me ook op Twitter, FacebookGoogle+ en Instagram

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *