Vietnamese salade met noodles

  • voor 2 personen
  • Voorbereidingstijd10 minuten
  • Kooktijd5 minuten
  • Totale benodigde tijd15 minuten
Terug naar categorie Ga naar recept

Met de warme dagen van afgelopen zomer heb ik heel veel lekkere salades gegeten. Bijvoorbeeld deze Vietnamese salade op basis van noodles. Heerlijk licht en vol van smaak door de kruiden en de dressing! De Vietnamese keuken kenmerkt zich door de frisse, lichte smaken en die komen hier dan ook perfect in terug. Munt, koriander, vissaus en limoensap complementeren elkaar heel mooi en je hebt weinig anders nodig als je met deze ingrediënten werkt.

Vietnamees koken

Door de komkommer en wortel in mooie sliertjes te snijden, ziet het er ook al meteen gezellig uit. Het oog wil ook wat toch ;-)? Ben je op zoek naar meer Vietnamese lekkernijen? Dan zit je hier zeker goed! Probeer onze Vietnamese springrolls eens. Of de pittige Vietnamese tofu, mijn favo tofu recept!

Vietnamese salade met noodles

Vietnamese salade met noodles

  • Voorbereidingstijd10 minuten
  • Kooktijd5 minuten
  • Totale benodigde tijd15 minuten
Aanpassen porties:

voor 2 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • 200 gram rijstnoodles
  • 1 komkommer
  • 1 wortel
  • 125 gram taugé
  • 2 bosuien
  • dressing:
  • sap van 1 limoen
  • 1/2 tl bruine suiker
  • 1 bosje koriander (fijngesneden)
  • 1 bosje munt (fijngesneden)
  • 1 tl vissaus*
  • 1 tl sesamolie
  • 1/4 tl chilivlokken
  • optioneel: gebakken uitjes
  • * vervang voor een vega(n) versie de vissaus door sojasaus

Benodigdheden

  • kookpan voor de noodles
  • spiraalsnijder (Spirelli of soortgelijke snijder)

Instructies

  1. Kook de rijstnoodles in 4 minuten gaar (of anders als er een andere instructie op de verpakking staat vermeld). Spoel af met koud water.
  2. Spoel de taugé af en kook 2 minuten. Spoel af met koud water.
  3. Snijd de wortel en komkommer in dunne slierten met behulp van de spiraalsnijder, mandoline of mes.
  4. Snijd de bosui in dunne ringen.
  5. Meng in een kom de noodles, wortel, taugé, komkommer en bosui.
  6. In een apart kommetje meng de koriander, munt, limoen, vissaus, sesamolie, suiker en chilivlokken en giet over de salade heen. Maak eventueel af met de gebakken uitjes of gebrande noten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *