Pasta all’arrabiata

  • voor 2 personen
  • Voorbereidingstijd10 minuten
  • Kooktijd15 minuten
  • Totale benodigde tijd15 minuten
Terug naar categorie Ga naar recept

Pasta all'arrabiata, een klassieker onder de klassiekers. Dit pastagerecht wordt traditioneel geserveerd met penne pasta, dus uiteraard maakt ook ik de arrabiatasaus met penne.

Simpele pasta all'arrabiata

Pasta all'arrabiata is een simpel en lekker gerecht met een goede 'kick' van de peper die erin. Voor een goede arrabiata heb je eigenlijk heel weinig nodig in de basis. Als je wil, kun je hem verder 'aankleden' met bijvoorbeeld cherrytomaatjes of geroosterde pijnboompitten, maar volgens het authentieke recept, zitten er gewoon niet heel veel ingrediënten in. Fijn hè? De perfecte penne arrabiata maak je dus in een kwartiertje zelf!

Meer Italiaanse recepten

Op zoek naar meer lekkere pasta recepten? Wat dacht je van onze pappardelle al ragù? Of misschien een pasta alla Norma? Browse ook eens door alle Italiaanse recepten.

Pasta all’arrabiata

Pasta all’arrabiata

  • Voorbereidingstijd10 minuten
  • Kooktijd15 minuten
  • Totale benodigde tijd15 minuten
Keukens

Notice: Undefined index: vegetarisch in /home/foodblog/public_html/wp-content/themes/foodv4/templates/recipe-details-diets.php on line 69

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/foodblog/public_html/wp-content/themes/foodv4/templates/recipe-details-diets.php on line 69
Aanpassen porties:

voor 2 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • 150 gram penne
  • 1 blikje tomatenblokjes (400 gram)
  • 1 el tomatenpuree
  • 2 teentjes knoflook (uitgeperst)
  • 1.. sjalotje (fijn gesnipperd)
  • 1/2 tl gedroogde tijm
  • 1/2 tl gedroogde oregano
  • 1/4 tl chilivlokken
  • verse basilicum
  • olijfolie
  • zwarte peper
  • zout
  • om te garneren:
  • verse basilicum
  • Parmezaanse kaas

Benodigdheden

  • kookpan
  • koekenpan

Instructies

  1. Kook de pasta 'al dente  volgens de instructies op de verpakking.
  2. Zet de koekenpan op middelhoog vuur. Giet olie in de pan en fruit de ui en knoflook.
  3. Voeg de tomatenpuree, tijm en oregano toe.
  4. Giet vervolgens de tomatenblokjes erbij en breng op smaak met chilivlokken, basilicum, peper en zout.
  5. Laat het geheel 10 minuten op laag vuur sudderen. Giet op het einde 2 el van het kookvocht van de pasta door de saus en roer goed door. Meng de pasta door de saus en serveer direct. Garneer de borden met verse basilicum en Parmezaanse kaas.

3 reacties op “Pasta all’arrabiata

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *