Broccoli zalm quinoa bowl

  • voor 2 personen
  • Totale benodigde tijd15 minuten
Terug naar categorie Ga naar recept

Broccoli en zalm blijft een fijne combi. Zo maak ik er weleens een quiche mee of een noodle bowl. Vandaag combineer ik de twee met een beetje quinoa. Wat je krijgt, is een lekkere snelle en voedzame maaltijd die ook nog eens gezond is. De broccoli blancheer je even en vervolgens breng je hem in de wok op smaak. Verder hoef je alleen de quinoa even af te spoelen en te koken. Als je je quinoa niet goed afspoelt met koud water, kan het namelijk zijn dat 'ie een beetje bitter smaakt en dat willen we natuurlijk niet.

Wilde zalm

Vorige week zijn we teruggekomen van vakantie in o.a. Canada en wat is daar de zalm goedkoop! Voor het geld waarvoor je in Nederland niet eens een gekweekte zalmlende hebt, heb je daar een prachtige dieprode wilde zalm. In Nederland koop ik het maar heel af en toe, maar ik heb daar weer helemaal hernieuwde liefde voor wilde zalm. Het kost iets meer dan niet-wilde zalm, maar persoonlijk vind ik het veel lekkerder. Wat minder vissig van smaak en tegelijkertijd dieper. Probeer het vooral eens een keer, zou ik zeggen :-).

Broccoli zalm quinoa bowl

Broccoli zalm quinoa bowl

Log in om recept aan collectie toe te voegen
  • Totale benodigde tijd15 minuten
Aanpassen porties:

voor 2 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • 1 broccoli
  • 100 gram (wilde) gerookte zalm
  • 150 gram quinoa
  • 1 teentje knoflook
  • 1 el sojasaus
  • 1 tl fijngesneden gember
  • 1 tl bruine suiker
  • scheutje olie (bijvoorbeeld arachideolie)
  • garnering (optioneel):
  • bosui in ringen gesneden
  • zwarte sesam

Benodigdheden

  • wok
  • kookpan

Instructies

  1. Snijd de broccoli in kleine roosjes en kook gedurende 2 minuten. Spoel direct af met koud water en laat goed uitlekken.
  2. Spoel de kookpan om. Spoel de quinoa af met koud water en kok volgens de instructies op de verpakking.
  3. Zet de wok op hoog vuur en giet olie in de pan.
  4. Voeg de broccoli, samen met de knoflook, gember en suiker toe en bak enkele minuten. Giet de sojasaus erbij en bak nog 1 minuut.
  5. Serveer de quinoa in kommetjes met daarop de broccoli, gevolgd door plakjes zalm.
  6. Maak af met bosuiringen en sesamzaad.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *