Broccoli zalm quinoa bowl

  • voor 2 personen
  • Totale benodigde tijd
Broccoli zalm quinoa bowl

Broccoli en zalm blijft een fijne combi. Zo maak ik er weleens een quiche mee of een noodle bowl. Vandaag combineer ik de twee met een beetje quinoa. Wat je krijgt, is een lekkere snelle en voedzame maaltijd die ook nog eens gezond is. De broccoli blancheer je even en vervolgens breng je hem in de wok op smaak. Verder hoef je alleen de quinoa even af te spoelen en te koken. Als je je quinoa niet goed afspoelt met koud water, kan het namelijk zijn dat 'ie een beetje bitter smaakt en dat willen we natuurlijk niet.

Wilde zalm

Vorige week zijn we teruggekomen van vakantie in o.a. Canada en wat is daar de zalm goedkoop! Voor het geld waarvoor je in Nederland niet eens een gekweekte zalmlende hebt, heb je daar een prachtige dieprode wilde zalm. In Nederland koop ik het maar heel af en toe, maar ik heb daar weer helemaal hernieuwde liefde voor wilde zalm. Het kost iets meer dan niet-wilde zalm, maar persoonlijk vind ik het veel lekkerder. Wat minder vissig van smaak en tegelijkertijd dieper. Probeer het vooral eens een keer, zou ik zeggen :-).

Ingrediënten

  • 1
  • broccoli
  • 100 gram
  • (wilde) gerookte zalm
  • 150 gram
  • quinoa
  • 1 teentje
  • knoflook
  • 1 el
  • sojasaus
  • 1 tl
  • fijngesneden gember
  • 1 tl
  • bruine suiker
  • scheutje
  • olie
  • (bijvoorbeeld arachideolie)
  • garnering (optioneel):
  • bosui in ringen gesneden
  • zwarte sesam

Benodigdheden

  • wok
  • kookpan

Instructies

  1. Snijd de broccoli in kleine roosjes en kook gedurende 2 minuten. Spoel direct af met koud water en laat goed uitlekken.
  2. Spoel de kookpan om. Spoel de quinoa af met koud water en kok volgens de instructies op de verpakking.
  3. Zet de wok op hoog vuur en giet olie in de pan.
  4. Voeg de broccoli, samen met de knoflook, gember en suiker toe en bak enkele minuten. Giet de sojasaus erbij en bak nog 1 minuut.
  5. Serveer de quinoa in kommetjes met daarop de broccoli, gevolgd door plakjes zalm.
  6. Maak af met bosuiringen en sesamzaad.
0 mensen willen het maken
0 mensen hebben dit recept gemaakt

Hi, ik ben Judith.Welkom op mijn blog! Ik neem je mee naar alle windstreken en laat je zien dat lekker en bewust eten helemaal niet moeilijk hoeft te zijn. Je vindt hier lekkere recepten en de leukste foodhotspots. Volg je me ook op Twitter, FacebookGoogle+ en Instagram

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *