Paddenstoelen shoarma met gepofte Midden-Oosterse aardappel
- voor 2 personen
- Voorbereidingstijd10 minuten
- Kooktijd1 uur
- Totale benodigde tijd1 uur
Recent aten we bij de hippe nieuwe food hotspot in De Pijp, BARDAK. Daar ontdekten we paddenstoelen shoarma, een vegetarische en vegan variant op de welbekende Midden-Oosterse shoarma. Van te voren hadden we geen idee wat we moesten verwachten bij een paddenstoelen shoarma, maar een hap en we waren verkocht! De smaak van shoarma met de structuur van paddenstoelen. Een superleuk recept om thuis eens te proberen dachten we zo, dus op de gok probeerde ik het gerecht na te maken en dat lukte volgens mij heel goed.
Voor erbij
Vandaag dus paddenstoelen shoarma met daarbij gepofte aardappels en een fetacrème. Deze twee gerechten combineren samen supergoed door de Midden-Oosterse smaken van beiden. De fetacrème maken we af met sumak, maar heb je dat niet, kun je gaan voor za'atar of zwarte peper als alternatief. Uiteraard een andere smaak, maar zeker ook lekker.
Vegetarische shoarma
Voor erbij zijn gegrilde aubergines of een frisse tomatensalade heerlijk. Wat denk jij van deze vegetarische shoarma?
Paddenstoelen shoarma met gepofte Midden-Oosterse aardappel
Log in voor meer functionaliteiten
Toevoegen aan receptenverzameling Ik wil dit maken Ik heb dit gemaakt- Voorbereidingstijd10 minuten
- Kooktijd1 uur
- Totale benodigde tijd1 uur
voor 2 personen
Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief
Ingrediënten
- paddenstoelen shoarma:
- 300 gram oesterzwammen
- 1/2 tl komijn
- 1/2 tl za'atar
- 1/4 tl kaneel
- 1/4 tl koriander
- 1/4 tl gemberpoeder
- snuf zout
- scheutje olijfolie
- aardappels:
- 600 gram kruimige aardappels
- 50 gram fetakaas
- 150 gram volle yoghurt
- 1/2 tl sumak
- zwarte peper
- bosui (in dunne ringen gesneden)
Benodigdheden
- bakplaat
- koekenpan
Instructies
- Verwarm de oven voor op 240 C.
- Schrob de aardappels schoon en prik met een vork gaten in de aardappels.
- Leg ze op de bakplaat en pof ze in circa 50 minuten - 1 uur.
- Maak de fetacrème door de feta te pureren met de yoghurt. Breng op smaak met zwarte peper.
- Snijd intussen de oesterzwammen in dunne reepjes.
- Zet de koekenpan op hoog vuur. Giet olie in de pan en voeg de paddenstoelenreepjes, samen met de kruiden toe. Bak in enkele minuten gaar.
- Snijd de gepofte aardappels open en breng de fetacrème aan. Maak af met sumak of za'atar en tot slot bosuiringetjes.
- Serveer met de paddenstoelen shoarma en eventueel een side dish.
Voedingswaarde
Per portie | ||
---|---|---|
Calorieën 362 | Calorieën uit vetten 114 | |
% aanbevolen dagelijkse hoeveelheid* | ||
Vetten 13g, Waarvan | 20% | |
Verzadigde vetzuren 6g | 31% | |
Transvetzuren g | ||
Enkelvoudig onverzadigde vetzuren 5g | ||
Meervoudig overzadigde vetzuren 1g |
Gratis nutritionele informatie
Maak een gratis account aan om te genieten van een advertentie-vrije website, receptenverzamelingen te maken en nutritionele informatie bij elk recept te zien. Helemaal gratis!
Registreer om toegang te krijgen