Paddenstoelen shoarma met gepofte Midden-Oosterse aardappel

  • voor 2 personen
  • Voorbereidingstijd
  • Kooktijd
  • Totale benodigde tijd
Paddenstoelen shoarma met gepofte Midden-Oosterse aardappel

Recent aten we bij de hippe nieuwe food hotspot in De Pijp, BARDAK. Daar ontdekten we paddenstoelen shoarma, een vegetarische en vegan variant op de welbekende Midden-Oosterse shoarma. Van te voren hadden we geen idee wat we moesten verwachten bij een paddenstoelen shoarma, maar een hap en we waren verkocht! De smaak van shoarma met de structuur van paddenstoelen. Een superleuk recept om thuis eens te proberen dachten we zo, dus op de gok probeerde ik het gerecht na te maken en dat lukte volgens mij heel goed.

Voor erbij

Vandaag dus paddenstoelen shoarma met daarbij gepofte aardappels en een fetacrème. Deze twee gerechten combineren samen supergoed door de Midden-Oosterse smaken van beiden. De fetacrème maken we af met sumak, maar heb je dat niet, kun je gaan voor za'atar of zwarte peper als alternatief. Uiteraard een andere smaak, maar zeker ook lekker.

Vegetarische shoarma

Voor erbij zijn gegrilde aubergines of een frisse tomatensalade heerlijk. Wat denk jij van deze vegetarische shoarma?

Ingrediënten

  • paddenstoelen shoarma:
  • 300 gram
  • oesterzwammen
  • 1/2 tl
  • komijn
  • 1/2 tl
  • za'atar
  • 1/4 tl
  • kaneel
  • 1/4 tl
  • koriander
  • 1/4 tl
  • gemberpoeder
  • snuf zout
  • scheutje olijfolie
  • aardappels:
  • 600 gram
  • kruimige aardappels
  • 50 gram
  • fetakaas
  • 150 gram
  • volle yoghurt
  • 1/2 tl
  • sumak
  • zwarte peper
  • bosui (in dunne ringen gesneden)

Benodigdheden

  • bakplaat
  • koekenpan
 

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 240 C.
  2. Schrob de aardappels schoon en prik met een vork gaten in de aardappels.
  3. Leg ze op de bakplaat en pof ze in circa 50 minuten - 1 uur.
  4. Maak de fetacrème door de feta te pureren met de yoghurt. Breng op smaak met zwarte peper.
  5. Snijd intussen de oesterzwammen in dunne reepjes.
  6. Zet de koekenpan op hoog vuur. Giet olie in de pan en voeg de paddenstoelenreepjes, samen met de kruiden toe. Bak in enkele minuten gaar.
  7. Snijd de gepofte aardappels open en breng de fetacrème aan. Maak af met sumak of za'atar en tot slot bosuiringetjes.
  8. Serveer met de paddenstoelen shoarma en eventueel een side dish.
0 mensen willen het maken
0 mensen hebben dit recept gemaakt

Hi, ik ben Judith.Welkom op mijn blog! Ik neem je mee naar alle windstreken en laat je zien dat lekker en bewust eten helemaal niet moeilijk hoeft te zijn. Je vindt hier lekkere recepten en de leukste foodhotspots. Volg je me ook op Twitter, FacebookGoogle+ en Instagram

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *