BARDAK: ervaar Tel Aviv stijl streetfood in Amsterdam

  • BARDAK
  • Ferdinand Bolstraat 12
  • Amsterdam
BARDAK: ervaar Tel Aviv stijl streetfood in Amsterdam

De Midden-Oosterse keuken is al tijden hip, door o.a. Yotam Ottolenghi. Sinds een tijdje is er echter een speciale belangstelling voor Tel Aviv, naar verluidt een van de hipste steden in het Midden-Oosten (en heel hoog op ons verlanglijstje om te bezoeken). Ik was al eerder enthousiast over het gelijknamig boek van Jigal Krant en ook in de restaurant scene is steeds meer aandacht voor Tel Aviv. Bij Bardak op de Ferdinand Bolstraat in Amsterdam (De Pijp), eet je lekkere Tel Aviv stijl streetfood gerechten.

eten bij BARDAK

Eten bij BARDAK

Het kleine zaakje is een bar, waar je tevens goed kunt eten. Shared dining dus perfect voor een avond met vrienden of om bijvoorbeeld na de vrimibo het weekend in te luiden! Wij aten met z’n tweeën 7 gerechtjes en zaten toen ook wel echt vol. Zo vol zelfs, dat we een dessert afsloegen (can you imagine?!). Voor die desserts moeten we dus een keertje terug, maar van de andere hapjes hebben we een goed beeld gekregen.

cheers bardak

Rijk aan smaak

Wat leuk is bij BARDAK, is dat veel van de gerechten vegan zijn waardoor je er dus ook prima kunt eten met je vegan buddies. Een greep van wat je hier eet: stoofpotje met tomaat, aubergine en feta, pita brood maar dan super fluffy! Tomatensalade, paddenstoelen kebab (superlekker op smaak! Ik heb paddenstoelen ingeslagen om zelf dat gerecht na te maken). Falafelballetjes, pitabroodjes gevuld met gehakt en waarschijnlijk wel mijn favoriet: geblakerde aubergine. De geblakerde aubergine wordt op heel hoog vuur gegaard waardoor de schil zwart wordt en de aubergine zelf een heerlijk rokerige smaak krijgt. Gevuld met tahin is het wederom een gerecht wat super rijk aan smaak is. En dat typeert BARDAK: lekkere gerechten, super rijk aan smaak, lekker low key. Begin met een lekkere cocktail (of mocktail) en probeer eens een paar gerechten voor een heerlijke avond waarin je je even in Tel Aviv waant.

  • Eindoordeel

Hi, ik ben Judith. Welkom in mijn wereld van smaak! Op My Foodblog vind je de lekkerste recepten en plekken van over de hele wereld. Deze zitten altijd boordevol smaak en kleur! Volg je me ook op Instagram en Facebook?  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *