Midden-Oosterse gegrilde aubergine

  • voor 4 personen
  • Voorbereidingstijd
  • Kooktijd
  • Totale benodigde tijd
Midden-Oosterse gegrilde aubergine

Voor wie fan is van Baba Ghanoush weet dat, om deze vers te maken, je de aubergines vooraf grilt in de oven, om ze vervolgens te pureren. Maar je kunt de aubergines ook grillen en als gerecht bereiden, leuk als voor- of bijgerecht want het is super easy. Door het toevoegen van tahin, citroen en knoflook heb je alsnog dezelfde smaakindrukken als die van Baba Ghanoush.

Ingrediënten

  • uitgaande van ½ à 1 aubergine per persoon (voorgerecht)
  • 3 aubergines
  • 250 ml
  • yoghurt
  • 4 el
  • tahin
  • 1 teentje
  • knoflook
  • (uitgeperst)
  • 1-2 tl
  • komijn gemalen
  • zout en peper
  • sap van een halve à hele
  • citroen
  • granaatappelpitjes van 1/2 ganaatappel

Benodigdheden

  • grillplaat, rooster of bakplaat voor in de oven

Instructies

Midden-Oosterse gegrilde aubergine met yoghurt en granaatappel
  1. Verwarm de oven voor op 200 C.
  2. Halveer de aubergines in de lengte en maak nu sneetjes aan de binnenkant hier (let op dat je de achterkant intact laat).
  3. Wrijf dit in met olijfolie, zout en peper en zet ze ongeveer 15-20 minuten (tot ze gaar zijn, hangt van de oven af) in een voorverhitte oven op 200 graden.
  4. Ondertussen bereid je het yoghurt mengsel door 250 ml yoghurt met 4 eetlepels tahin, sap van citroen (kijk even hoeveel nodig is tot het niet te vloeibaar wordt), geperste knoflook, 1-2 theelepels gemalen komijn en zout en peper te mengen.
  5. Als de aubergines gaar zijn, serveer je ze door het yoghurtmengsel eroverheen te draperen en granaatappelpitjes overheen te strooien.
2 mensen willen het maken
3 mensen hebben dit recept gemaakt

‘There is no sincerer love than the love of food’ beschrijft eigenlijk in een zin mijn verhouding met lekker eten. Waar voor sommigen eten als ‘nodig’ wordt gezien of puur als voeding gaat het voor mij verder. Eten is genieten en sensatie voor de zintuigen. Het eindeloos uitproberen met alle mogelijke combinaties en dat vind ik fascinerend. Hoe het toevoegen van een kruid of ingrediënt iets zo volledig kan veranderen en je smaakpapillen kan triggeren, ik zou de hele dag kunnen experimenteren met eten!Omdat ik volbloed Libanese ben en ook opgegroeid ben met de Libanese keuken ligt mijn voorkeur toch stiekem bij die keuken. De liefde voor eten die in die cultuur heerst vind ik fascinerend, de dagen staan in het teken van eten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *