Midden-Oosterse gegrilde aubergine

  • voor 4 personen
  • Voorbereidingstijd10 minuten
  • Kooktijd20 minuten
  • Totale benodigde tijd25 minuten
Terug naar categorie Ga naar recept

Voor wie fan is van Baba Ghanoush weet dat, om deze vers te maken, je de aubergines vooraf grilt in de oven, om ze vervolgens te pureren. Maar je kunt de aubergines ook grillen en als gerecht bereiden, leuk als voor- of bijgerecht want het is super easy. Door het toevoegen van tahin, citroen en knoflook heb je alsnog dezelfde smaakindrukken als die van Baba Ghanoush.

Midden-Oosterse gegrilde aubergine

Midden-Oosterse gegrilde aubergine

  • Voorbereidingstijd10 minuten
  • Kooktijd20 minuten
  • Totale benodigde tijd25 minuten

Notice: Undefined index: vegetarisch in /home/foodblog/public_html/wp-content/themes/foodv4/templates/recipe-details-diets.php on line 69

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/foodblog/public_html/wp-content/themes/foodv4/templates/recipe-details-diets.php on line 69
Aanpassen porties:

voor 4 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • uitgaande van ½ à 1 aubergine per persoon (voorgerecht) 3 aubergines
  • 250 ml yoghurt
  • 4 el tahin
  • 1 teentje knoflook (uitgeperst)
  • 1-2 tl komijn gemalen
  • zout en peper
  • sap van een halve à hele citroen
  • granaatappelpitjes van 1/2 ganaatappel

Benodigdheden

  • grillplaat, rooster of bakplaat voor in de oven

Instructies

Midden-Oosterse gegrilde aubergine met yoghurt en granaatappel
  1. Verwarm de oven voor op 200 C.
  2. Halveer de aubergines in de lengte en maak nu sneetjes aan de binnenkant hier (let op dat je de achterkant intact laat).
  3. Wrijf dit in met olijfolie, zout en peper en zet ze ongeveer 15-20 minuten (tot ze gaar zijn, hangt van de oven af) in een voorverhitte oven op 200 graden.
  4. Ondertussen bereid je het yoghurt mengsel door 250 ml yoghurt met 4 eetlepels tahin, sap van citroen (kijk even hoeveel nodig is tot het niet te vloeibaar wordt), geperste knoflook, 1-2 theelepels gemalen komijn en zout en peper te mengen.
  5. Als de aubergines gaar zijn, serveer je ze door het yoghurtmengsel eroverheen te draperen en granaatappelpitjes overheen te strooien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *