Baba ganoush

 • voor 12 personen
 • Totale benodigde tijd15 minuten
Terug naar categorie Ga naar recept

Misschien ken je baba ganoush al? Het is een smeersel uit de Midden-Oosterse keuken op basis van aubergine. Persoonlijk ben ik een groot liefhebber (als je het nog niet doorhad, sowieso van de Midden-Oosterse keuken :-)). Het smaakt lekker op een boterham met bijvoorbeeld kaas, maar ook zo op een toastje. Je kunt baba ganoush ook makkelijk zelf maken, want je hebt slechts enkele ingrediënten nodig. Tahin koop je tegenwoordig gewoon bij AH, maar bijvoorbeeld ook bij een Turkse winkel. Nog even een waarschuwing: doe niet net zoals ik door de aubergine in de oven op 250 C te leggen zonder in te prikken want er bestaat ontploffingsgevaar ;-) (weet ik inmiddels uit ervaring).

Baba ganoush

Baba ganoush

Aanpassen porties:

voor 12 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

 • 1 aubergine
 • 1 el tahin
 • 2 teentjes knoflook
 • sap van 1/2. citroen
 • snufje zeezout

Benodigdheden

grillpan of barbecue

Instructies

 1. Leg de aubergine in zijn geheel in de grillpan of op de barbecue en keer regelmatig totdat de aubergine zacht aanvoelt.
 2. Trek de schil van de aubergine af en prak het vruchtvlees fijn. Pers de knoflook uit en meng dit, samen met het citroensap, zout en tahin door de aubergine heen.

3 reacties op “Baba ganoush

 • Auwra

  Hey hallo Judith,
  2 vraagjes, Waarom staat er in de beschrijving van de snelle versie dat je met zout uit de aubergine het vocht iets onttrek maar bij deze versie niet?
  En is het ook mogelijk om de hierboven staande recept op de bbq te garen maar wel de schil te gebruiken of wordt dan de dip bitter ? Ik vind het paarse van de schil juist zo mooi er uit zien door het gerecht heen?

  Alvast dank voor je reactie

  Groet,
  Auwra

  Beantwoorden
  • Judith Pagrach

   Hi Auwra, dankjewel voor je reactie! Het zijn 2 variaties, je kunt ervoor kiezen om het zout wel te gebruiken, maar het kan ook prima zonder (en deze achteraf toevoegen). De schil ziet er inderdaad heel mooi uit, maar persoonlijk vind ik de baba ganoush lekkerder zonder schil. Deze wordt inderdaad een beetje bitter en dat is in baba ganoush niet zo lekker.
   Groetjes, Judith

   Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *