Tomatensalade
- Door Judith Pagrach
- Spaans
- voor 4 personen
- Voorbereidingstijd10 minuten
- Totale benodigde tijd10 minuten

Een lekker simpele salade die je eet als bijgerecht of als maaltijdsalade met een stukje brood! Deze Spaanse stijl salade doet het uitstekend bij de barbecue.

Tomatensalade
- Voorbereidingstijd10 minuten
- Totale benodigde tijd10 minuten
Aanpassen porties:
voor 4 personen
Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief
Ingrediënten
- 6 trostomaten (in partjes gesneden)
- 2 takjes platte peterselie (fijngesneden)
- 1 rode ui (in dunne ringen)
- 1 groene paprika (in dunne ringen gesneden)
- bakje groene olijven
- 3 el extra vergine olijfolie
- 1 el mangopulpazijn (of andere fruitige azijn)
- peper naar smaak
Benodigdheden
Instructies
- Meng de olijfolie, azijn en peper en zet dit apart.
- Meng de tomaten, ui, peterselie en paprika en halveer de olijven. Meng de olijven door de salade heen.
- Schenk de dressing over de salade net voor serveren.