Hoe maak je pompoensoep met verse pompoen?

  • voor 2-4 personen
  • Voorbereidingstijd
  • Kooktijd
  • Totale benodigde tijd
Hoe maak je pompoensoep met verse pompoen?

Hoe maak je pompoensoep? Er staan hier op de blog al diverse pompoensoep recepten. Mocht je het nog niet doorhebben, ik ben dol op pompoen en dus ook op pompoensoep (en everything pumpkin spice, maar dat is nu even off topic ;-)). Ik maakte al eerder pittige pompoensoep met gehaktballetjes, een Thaise pompoensoep en een hele basic pompoensoep. Dit keer maak ik een klassieke pompoensoep, met verse pompoen. Of eigenlijk, Jerome maakte hem, naar een oud recept van de Allerhande.

Verse pompoensoep

Deze pompoensoep is makkelijk te maken en heerlijk vol van smaak. Toen ik thuis kwam en de pot soep stond op, kon ik niet wachten om te gaan eten! De kruiden, zoals de laurierbladeren, geven superveel smaak. Misschien vind je het snijden van de pompoen lastig? Vaak gebruik ik diepvriespompoen, maar voor dit recept gebruikten we een verse biologische pompoen uit de supermarkt. Het is belangrijk om een groot, scherp mes te hebben. Mocht het nog steeds lastig zijn, dan kun je wat gaten prikken in je pompoen en hem even in de magnetron zetten om hem wat zachter te maken.

Zo maak je pompoensoep

Met de instructies hieronder weet jij voortaan ook hoe je een lekkere pompoensoep maakt. Varieer gerust op dit recept! Doe dit met verschillende kruiden, bijvoorbeeld Aziatische kruiden of juist Italiaanse kruiden. Zo smaakt je soep elke keer nét even anders.

Ingrediënten

  • 1 middelgrote
  • (biologische) pompoen
  • (circa 1.5 kilo)
  • 2
  • witte uien
  • (fijngesnipperd)
  • 1 teentje
  • knoflook
  • (grof gesneden)
  • 1
  • winterpeen
  • (in plakjes gesneden)
  • 2
  • laurierblaadjes
  • 1 tl
  • komijnpoeder
  • 1 vegetarisch bouillonblokje
  • 1 liter
  • water
  • scheutje olijfolie
  • topping (optioneel):
  • tabasco
  • crème fraîche

Benodigdheden

  • soeppan
  • staafmixer

Instructies

  1. Snijd de pompoen doormidden en snijd de helften vervolgens in kwarten. Schep de zaden en de draden uit de pompoen. Schil daarna de pompoen met hetzelfde scherpe mes.
  2. Snijd vervolgens de pompoen in blokjes van circa 5 x 5 centimeter.
  3. Zet de pan op middelhoog vuur. Giet olie in de pan en voeg de ui, knoflook, wortel en komijn toe. Roer enkele minuten goed door en voeg dan de pompoen toe, samen met het bouillonblokje en water. Doe de laurierblaadjes erbij. Laat het geheel 10 tot 15 minuten op laag vuur staan.
  4. Haal de laurierbladeren eruit en pureer met de staafmixer tot een glad geheel.
  5. Giet de soep in de kommen en maak eventueel af met crème fraîche en tabasco saus. De crème fraîche maakt de soep romig en fris en de tabasco geeft deze extra pit. Zeker de moeite waard om dus als toppings te proberen!
22 mensen willen het maken
26 mensen hebben dit recept gemaakt

Hi, ik ben Judith.Welkom op mijn blog! Ik neem je mee naar alle windstreken en laat je zien dat lekker en bewust eten helemaal niet moeilijk hoeft te zijn. Je vindt hier lekkere recepten en de leukste foodhotspots. Volg je me ook op Twitter, FacebookGoogle+ en Instagram

3 responses to “Hoe maak je pompoensoep met verse pompoen?

  • Nicolet

    Hoi, de pompoen eerst roosteren in de oven, met schil, kan ook. Je kan de schil meepureren of het vruchtvlees van de schil scheppen/schrapen. Ook koken met schil en al in stukjes in de bouillon kan, de schil wordt zo zacht dat je die gewoon meepureert.

    groet
    Nicolet

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *