Pittige pompoensoep met gehaktballetjes

  • voor 3 personen
  • Totale benodigde tijd20 minuten
Terug naar categorie Ga naar recept

Een van mijn favoriete soepen is toch zeker wel de pompoensoep. Toen ik net mijn blog had, heb ik al een pompoensoep recept geplaatst, maar ja, die was wel erg basic zag ik ;-). Tijd dus voor een nieuw recept! Lekker pittig en net weer wat anders dan anders doordat er romige gehaktballetjes (met kokosmelk!) in zitten en lekker veel kruiden. De soep én de balletjes zijn eivrij en lactosevrij.

Pittige pompoensoep met gehaktballetjes

Pittige pompoensoep met gehaktballetjes

Aanpassen porties:

voor 3 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • 500 gram (verse) pompoen (schoongemaakt of blokjes uit de diepvries)
  • 750 ml kokend water
  • 1 teentje knoflook
  • 1 el verse gember
  • 2 takjes verse koriander
  • 1/2 rode peper
  • 1/2 tl komijnzaad
  • 1 tl ketjap
  • 100 ml kokosmelk
  • gehaktballetjes:
  • 300 gram rundergehakt
  • mespuntje nootmuskaat
  • 50 ml kokosmelk
  • 2 el paneermeel
  • 1 sjalotje
  • 1/4 tl worcestersaus
  • scheutje olijfolie

Benodigdheden

  1. staafmixer
  2. grote pan
  3. koekenpan

Instructies

  1. Doe de pompoen, knoflook, gember, koriander, rode peper, komijnzaad, ketjap in de pan en zet deze op hoog vuur.
  2. Voeg het kokende water toe en kook gedurende 12-15 minuten.
  3. Maak intussen de gehaktballetjes. Kneed hiervoor alle ingrediënten goed door en vorm zo'n 16 kleine balletjes.
  4. Zet de koekenpan op hoog vuur en giet hier wat olijfolie in. Bak de gehaktballetjes aan alle kanten bruin en gaar.
  5. Pureer de soep met de staafmixer en giet hier de kokosmelk in.
  6. Serveer de soep met de gehaktballetjes en garneer met een takje verse koriander.

Een reactie op “Pittige pompoensoep met gehaktballetjes

  • engelinde

    Zou nog enkele aardappellen bij voegen in deze soep voor de binding.Ook deze mee pureren.
    Anders is het zo,n waterig soepje en eventueel een flinke schep zuivelspread (roomkaas) erin.
    Heerlijk romig!
    Waarom knoflook in soepen??Vind dat niet passen,mijn idee.

    Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *