Snelle lasagne met zalm en zelfgemaakte pesto

  • voor 3 personen
  • Totale benodigde tijd15 minuten
Terug naar categorie Ga naar recept

Een "open" lasagne had ik nog niet gemaakt, maar eigenlijk is het een heel goed idee. Je bent veel sneller klaar dan bij een traditionele lasagne, bovendien komen voor mij de smaken zo veel beter tot zijn recht. De zelfgemaakte pesto is echt de finishing touch. En houd je niet zo van zalm? Geen probleem, je kunt dit ook vervangen door bijvoorbeeld een laagje gewokte spinazie.

Snelle lasagne met zalm en zelfgemaakte pesto

Snelle lasagne met zalm en zelfgemaakte pesto

Aanpassen porties:

voor 3 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • 8 vellen (verse) lasagne
  • 4 el pijnboompitten
  • 4 takjes verse basilicum
  • 1 teentje knoflook
  • 1 el extra vergine olijfolie
  • 25 gram geraspte oude kaas
  • 1 courgette (in dunne plakjes gesneden)
  • 4 zongedroogde tomaten
  • 2 warmgerookte zalmsteaks
  • snufje grofgemalen zwarte peper
  • olie om in te bakken

Benodigdheden

  1. hakmolen, blender of staafmixer

Instructies

courgette grillen
  1. Doe de knoflook, basilicum, olijfolie, pijnboompitten en kaas samen in de hakmolen of blender en pureer totdat je een mooie pesto hebt. Ik vind het zelf lekker als 'ie nog ietwat grof is.
  2. Kook de lasagnevellen. Als je verse vellen gebruikt duurt dit een minuut of 6, bij gedroogde lasagnevellen een minuut of 11. Check als je denkt dat ze bijna klaar zijn, of ze lekker 'al dente' (beetgaar)  zijn.
  3. Grill intussen in een pan op hoog vuur de courgetteplakjes kort in wat olie. Besprenkel met zwarte peper.
  4. Leg een lasagnevel op een bord en verkruimel een van de zalmsteaks hier overheen.
warmgerookte zalm
  1. Leg hier een lasagnevel op en verdeel hier de helft van de courgette overheen.
  2. Leg er een lasagnevel op en bestrijk deze met een deel van de pesto. Tot slot een laatste lasagnevel. Maak af met verse basilicum en de zongedroogde tomaatjes (snijd ze eventueel in reepjes)

Een reactie op “Snelle lasagne met zalm en zelfgemaakte pesto

  • Cherry Kickstartyourhealth.nl

    Oh dat ziet er goed uit! Ik eet zelf eigenlijk nooit lasagne, maar dit ziet er wel gemakkelijk uit om te maken. Dat ga ik eens proberen!

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *